Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
znate li?

Pogreške koje mnogi rade, a trebali bi izbjegavati prvi dan na novom radnom mjestu

pouzdanost
Foto: Thinkstock
1/4
02.04.2018.
u 12:50

"Pustite ih neka oni pričaju o sebi, a vi svakako izbjegavajte spominjati svoje planove za budućnost i ambicije kako se netko od kolega ne bi osjetio ugroženim ili nervoznim vašim dolaskom".

Prvi radni dan na novom radnom mjestu mnogima je kao prvi dan u školi. Teško je predvidjeti kako će proteći, a u nastojanju da ostavite najbolji prvi dojam pred novim kolegama, vjerojatno ćete napraviti ovu najčešću pogrešku. 

Kolege su vas tek upoznale, a vi ste već prvi dan počeli pričati o svojim ranijim uspjesima. To će vas prikazati kao osobu opsjednutu samo sa sobom i umjesto pozitivnog, možete kreirati negativni prvi dojam o sebi. Svi će oni imati priliku upoznati vas bolje kroz vrijeme koje je pred vama, a tu ste vjerojatno zato jer su vaši poslodavci već procijenili da takvu radnu snagu trebaju pa je hvalisanje prvog radnog dana svakako nešto što biste trebali izbjeći. 

Pred vama je mnoštvo novih zadataka, morate prvo zapamtiti imena kolega, upoznati se s obvezama koje se od vas očekuju, doznati gdje možete skuhati kavu i kada možete na pauzu.

Ako još uvijek  niste to svladali, a već pričate vašim kolegama o, primjerice, svom privatnom životu, nećete ostaviti dobar prvi dojam.

"Kako biste zadobili povjerenje i poštovanje novih kolega, natjerajte ih da pričaju o sebi i dajte im prostor da se oni pohvale svojim uspjesima, kaže za Glassdoor stručnjak za napredovanje u karijeri Jason Sackett.

Dodaje kako biste trebali prebaciti lopticu s vas na njih. "Pustite ih neka oni pričaju o sebi, a vi svakako izbjegavajte spominjati svoje planove za budućnost i ambicije kako se netko od kolega ne bi osjetio ugroženim ili nervoznim vašim dolaskom".

Budite znatiželjni, postavljajte pitanja o radnim zadacima, uspjesima kolega i njihovim zaduženjima i pokažite da ste osoba koja zna slušati, želi učiti i biti timski igrač.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije