Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cjenkanje poželjno

Pogledajte kako je bilo na prvom Bajk placu u Zagrebu

Bajk Plac (1)
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
1/10
16.09.2013.
u 08:52

Iako je brojka od 228 kilometara koliko iznosi dužina biciklističkih staza u Zagrebu pozamašna, većina ljubitelja ovog sporta nada se da će se ona i povećati

Da se sve više građana  svakodnevno  koristi biciklom i nije neka novost. Trend, jeftiniji način prijevoza, zdrav život , samo su neki od razloga zbog kojih su sva parkirališta za bicikle u gradu gotovo uvijek puna. A zbog toga se pojavila i potreba za organizacijom prvog Sajma bicikala koji je održan u subotu na tržnici Britanac. Pedale, lanci, volani, obruči , svi ti dijelovi, ali i novi bicikli, kao i dodatna oprema poput odjeće, kaciga, bočica za vodu, mogli su  se kupiti na jednom od 30 štandova koliko ih je bilo postavljeno. 

- Ovo je prvi put da organiziramo ovakvo nešto. Vozači mogu kupiti bicikle i drugu opremu uglavnom u dućanima, po punoj cijeni, a na sajmu si mogu pronaći i već korištene bicikle i opremu. Ako im odgovara cijena, zašto to ne bi iskoristili – kazala je Darinka Jug iz udruge Moj bicikl.

Osim što su se mogli s prodavačima cjenkati, posjetitelji biciklisti su mogli i dobiti pokoji savjet od majstora iz Biciklopopravljaona. 

- Možeš se raspitati koji bicikl bi ti najbolje odgovarao, koja dodatna oprema na njega paše, kako riješiti neki kvar i slično – kazao je posjetitelj Goran Bijelić. 

Iako je brojka od 228 kilometara koliko iznosi dužina biciklističkih staza u Zagrebu pozamašna, većina ljubitelja ovog sporta nada se da će se ona i povećati, a kako kažu iz Udruge, ona bi u konačnici trebala biti duga 360 kilometara. 

- Na taj bi se način zatvorio jedan krug i ako se ostvare planovi, biciklistička staza bi trebala zatvoriti taj krug do 2015.godine –kazala je Darinka Jug.

>>Sklopivi bicikli osvajaju hrvatske staze: Voze ih i Ripper i Kate Moss

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije