Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve puno C vitamina

Podignite imunitet za obranu od virusa: Probajte ukusni zeleni smoothie s narančom, kivijem i keljem

Instagram
13.01.2022.
u 07:00

Osim voća, ovaj smoothie sadrži i kelj koji ima čak tri puta više C vitamina od npr. špinata, a u njega idu i sjemenke konoplje (ili konopljina srca) koje su također izvrsne za imunitet.

Nutricionisti često ističu kako se za cjelokupno zdravlje organizma treba jesti raznoliko, sa što više lokalno uzgojenih i sezonskih namirnica na meniju; a tu je uputu najlakše slijediti s pripremom smoothieja.

- Ovaj zeleni smoothie zato sadrži dva svježa sezonska sastojka koja dokazano podržavaju imunološki sustav, što nam je trenutno zbog pandemije svima prioritet.- rekla je za portal Mind Body Green food blogerica i autorica Eliza Sullivan.

Želite unositi više vlakna u organizam? Pojačajte ove namirnice

1/10

Riječ je, kaže, o kiviju i naranči, dvije sezonske zimske voćke koje su ujedno izvrsne i za podizanje imuniteta. 

- Naranče su bogate C vitaminom, antioksidansom koji pomaže u borbi protiv slobodnih radikala - objasnila je dijetetičarka dr. Maya Feller, dodavši da je, iako nešto manje poznat i slabije zastupljen na menijima, i kivi također izvrstan za podizanje imuniteta i za aktivaciju svih obrambenih sustava organizma.

- Uz to, kivi je također bogat C vitaminom C, kao i nekim drugim ključnim hranjivim tvarima poput kalija.

Osim voća, ovaj smoothie sadrži i takozvani dječji ili baby kelj koji ima čak tri puta više C vitamina od npr. špinata, a u njega idu i sjemenke konoplje (ili konopljina srca) koje su također izvrsne za imunitet pa nutricionistkinja dr. Desiree Nielsen kaže da ih dodaje svim jelima i konzumira svakodnevno..

- Naš imunološki sustav treba minerale koje one sadrže: poput na primjer magnezija i mangana koji nam pomažu da se opustimo i održavamo bitnu ravnotežu crijeva i mozga, a bitni su i za održavanje stanične energije.

Zeleni smoothie za imunitet

Sastojci

  • 2 šalice baby kelja
  • 1 kivi
  • 1 naranča
  • 1 žlica srca od konoplje
  • 1 do 1,5 šalice bezmasnog mlijeka
  • 1 žličica kurkume
  • Prstohvat mljevenog crnog papra
  • 1 žličica svježeg naribanog đumbira

Sve sastojke dobro izmiješajte u blenderu, dolijevajte mlijeko dok ne dobijete željenu teksturu. Uživajte!

Koktelima možete pojačati imunitet: Donosimo jednostavne recepte!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije