Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova piva

Pod etiketom Adriatic Craft Beer pronaći ćete dobro pivo koje je i zaokružen turistički proizvod

Julio Frangen
28.01.2024.
u 20:55

U boljim restoranima i kafićima na obali i kontinentu pronaći ćete piva pod etiketom Adriatic Craft Beer koja slobodno možete probati i preporučiti a gdje je ale s ružmarinom već postao tražena roba

U više boljih kafića i restorana u kontinentu i na obali sve je već šansa da naiđete na Adriatic Craft Beer, piva osmišljena kao cjeoviti turistički proizvod. Ova piva nećete pronaći u supermarketima ili sličnim lokacijama, već samo u kvalitetnijem ugostiteljstvu. Zaista sjajno osmišljena priča obuhvaća i letak s QR kodovima koji kada ih snimite vode na internetsku stranicu na kojoj ćete doznati više o mjestu gdje se nalazite kao i o turističkim destinacijama u njegovoj blizini. Ovako nešto doista treba biti podržano od turističkih zajednica jer ćete se i sami uvjeriti kako je realno jednostavna ideja pretočena u efektan zaokruženi proizvod koji kroz pivo promovira i domaće destinacije.

Foto: Julio Frangen

Pri tome se ne radi samo o par fotografija i nekoliko redaka teksta već je informacija o lokacijama prilično opširna tako da doista nema puno razloga da bolji restoran ili bar ima u ponuci ovo pivo. Uz to što se radi o dobro napravljenom pivu, radi se u pivovari Agram Craft pored Zagreba. Potpisuje ga Nenad Maričić, kućni pivar koji je svoj novi život pronašao pored Zadra, gdje mu je dostupno sredozemno bilje, pa je tako od lokalno ubranog ružmarina napravio doista dobro pivo. O tome se i pisalo u tamošnjim medijima, korak po korak, i takvo je pivo postalo Adriatic Craft Ale with Rosemary.

Foto: Julio Frangen

Kao što oni koji se pivom bave i kuhaju ga, znaju da je s aromatičnom biljkom lako pretjerati kada se koristi u pravljenju piva, no ovdje se to doista nije dogodilo. Ružmarin je prisutan toliko koliko treba, osjeti ga se lijepo u aromi što onda prati i okus a pivo ostaje pitko i bez gubitka ostalih osobina koje nudi temeljni ale. Zaista fino, od okupljenih na prezentaciji u prostorima Vikendplanera u Zagrebu nismo od nikoga čuli da mu je ovaj ružmarinasti ale loše sjeo.

Foto: Julio Frangen

Drugo je pivo u ponudi Adriatic Craft Red IPA, što je, dakle, izvedenica popularnog stila craft pivarstva, india pale alea. Ovdje je dodan slad caramel pa se dobila crvena boja, još malo punoće i okusa koji i vuče malo na karamelu. I ovo je pivo ispalo dobro, rekli bismo kako je dosta dobro pariralo ponuđenim burgerima iz lokalnog take-outa Igrec, kao i čvarcima i kulenovoj seki popularne mesnice Don Vito koja posluje na tržnici na Kvaternikovom trgu u Zagrebu. Za nas, oba piva imaju gastronomskih odlika, prilično je lako smisliti s čime ih sparivati a također ih možete uživati samostalno, pogotovo Ale with Rosemary. Stranica koju smo opisali ima i webshop gdje piva možete kupiti za doma, ali i u varijanti poklona gdje u zgodno dizajniranoj kartonskoj nosiljci dolaze tri piva. S time da je najavljno i treće, a to je klasičan india pale ale pa ćemo dobiti jedan doista lijepo zaokruženi pivsko-turistički proizvod.

Foto: Julio Frangen

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije