Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte!

Poboljšajte svoju kavu jednim iznenađujućim sastojkom kojeg sigurno već imate u svom kućanstvu

shutterstock
20.10.2023.
u 06:00

Postoji jedan iznenađujući dodatak koji možete staviti u vašu kavu kako bi joj upotpunili okus.

'Mlijeko ili šećer?' To je ono što uvijek čujete kada naručite običnu kavu. Neki ljudi stavljaju oboje, neki jedno, drugi niti jedno. Postoji još jedan iznenađujući dodatak koji možete staviti u vašu kavu kako bi joj upotpunili okus. A, ako ste u svom omiljenom restoranu koji poslužuje doručak, to je odmah pored paketića šećera i malenog metalnog vrča s vrhnjem - radi se o soli, prenosi Simply Recipes

Soljenje kave možda zvuči čudno, ali doista može podići okus vaše jutarnje šalice. Ovo je prije nekoliko godina podijelio autor kuharice i molekularni biolog Nick Sharma za Food52.

VEZANI ČLANCI: 

Sol može smanjiti osjećaj gorčine u hrani. Zbog toga se gorko povrće poput radiča ili brokule u receptima često spaja sa slanim sastojcima poput parmezana ili pancete. Što se tiče znanosti, naravno da postoji više od toga.

Kada dodate prstohvat soli u šalicu kave, to zaokružuje njen okus. Kava više nije toliko gorka i ispunjava vam cijela usta posebnim okusom. Ako odlučite isprobat ovaj trik, stavite samo prstohvat morske soli u vašu kavu. Nemojte koristiti jodiranu kuhinjsku sol.

Želite pozitivno utjecati na klimatske promjene? Pijte manje kave, kaže studija:

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije