Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slatke muke

Planirate trudnoću? Evo s kojim se tegobama možete susresti

trudnoća,trudnica
Foto: Thinkstock
18.02.2014.
u 21:42

Zar je vaš suprug oduvijek imao taj karakteristični miris ili ste bili previše zaljubljeni da bi vam to smetalo? I zašto vam se aroma vaše omiljene kave odjednom gadi?

Jutarnja mučnina

Zašto mi je slabo tijekom cijelog dana, a ne samo ujutro? To si pitanje postavljaju mnoge trudnice, dok se bespomoćno savijaju iznad WC školjke – u bilo koje doba dana i noći. Mučnina, često praćena povraćanjem, nazvana je jutarnjom jer se najčešće javlja odmah nakon buđenja.

Najbolja obrana: jedite često, ali malo. Pojedite dva tri keksa dok ste još u krevetu, a tijekom dana pomoći će vam hrana bogata proteinima i ugljikohidratima.

Čudni mirisi

Zar je vaš suprug oduvijek imao taj karakteristični miris ili ste bili previše zaljubljeni da bi vam to smetalo? I zašto vam se aroma vaše omiljene kave odjednom gadi? Zato što hormoni izoštravaju sva osjetila. Vaš organizam točno zna što mu je potrebno, pa je gubitak želje za kavom ili nekom drugom namirnicom upravo dobar način da se izbjegne unošenje prevelike količine kofeina (ili nečeg drugog).

Blokada mozga

U jednom trenutku aktivno i koncentrirano vodite razgovor, a već u sljedećem doživljavate blokadu i ne možete se sjetiti o čemu ste govorili. Možda ćete pomisliti da su hormoni trudnoće i ovdje umiješali svoje prste, međutim, prije je vjerojatno da razmišljate o više stvari odjednom. Zbog priprema za dolazak bebe, odlaska na posao ili brige za starije dijete i vođenja domaćinstva, uistinu nije nikakvo čudo što se mozak povremeno isključi.

>>Trudnice, što jedete? Prehrana utječe na ponašanje i inteligenciju djece

>>Trudnoća u tridesetima nosi rizik za majku i za dijete

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije