Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jer odbijaju, a ne privlače

Planirate osvježiti zidove? Prema istraživanju, ove je boje bolje izbjegavati

Instagram.com/themrdarcy
25.05.2022.
u 13:30

Prema Pantoneu, najpopularnija je boja za interijere u 2022. smeđa, a studije kažu da je najmanje popularna svijetlo ružičasta ili boja fuksije

Baš kao u modi, trendovi se iz godine u godinu mijenjaju i u uređenju interijera, pa obično zvučna dizajnerska imena odrede što je 'in' imati u domu.

Kad je riječ o bojama tu je naravno i referentni katalog Pantone s bogatom paletom različitih nijansi prema kojem je ove godine u uređenju interijera boja br. 1 smeđa, no osim onih koje kopiramo postoje, naravno, i boje koje je, prema riječima stručnjaka, u interijerima najbolje izbjegavati.

U dopisivanju često koristite emoji srca? Evo što svako od njih označava

1/16

Tako je i nedavna studija tvrtke The Paint Shed otkrila koje bismo to boje u svojim domovima trebali izbjegavati; jer malo koga privlače i ne umiruju već u nama stvaraju osjećaj nemira.

- Definitivno nas odbijaju presvijetle i 'hrabre', jarke nijanse - rekao je stručnjak za interijere i glavni direktor tvrtke The Paint Shed Michael Rolland.

Da bi nam se neki prostor svidio, kaže on, moramo moći zamisliti da u njemu boravimo, a svijetle i prežive boje nitko ne povezuje s domom i ugodom.

- Ako kupujete ili iznajmljujete nekretninu, čim vidite zidove u jako živim bojama početi ćete razmišljati o preuređenju, umjesto o životu u tom prostoru - rekao je za Express Rolland koji je inače i autor spomenute studije.

Po njoj je trenutno najmanje poželjna boja za interijere; za zidove kao i za namještaj; svijetlo ružičasta ili boja fuksije. Evo koje ju boje slijede:

1. Fuksija - 46,73 posto

2. Neon ružičasta - 45 posto

3. Neon žuta - 43,2 posto

4. Limeta zelena - 42,53 posto

5. Grimizno crvena - 40,13 posto

6. Žarko ružičasta - 39,87 posto

7. Električna naranča - 39,4 posto

8. Crna- 38,33 posto

9. Boja limuna - 38,13 posto

10. Električno plava - 37,53 posto

Megan (31) je dala otkaz kako bi provela posljednje dane sa svojim bolesnim psom: 'Želim s njom raditi sve što dosad nismo stigle' ❤

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije