Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANKETA

PITANJE DANA Stavljate li jabuku u francusku salatu?

Shutterstock
29.03.2024.
u 11:30

U pojedinim varijantama u jelo se stavlja i jabuka, no oko toga se vodi vječita rasprava

Kraljica blagdanskog stola (i za Božić, ali i za Uskrs), neki bi tako nazvali jednu od najpoznatijih salata. Francuska salata definitivno je neizbježna u našim krajevima kada je u pitanju priprema hrane za blagdane. No, često se potakne rasprava što u nju zapravo ide, odnosno koji sastojci se stavljaju, a koji ne. 

Ova se salata jede diljem Europe, u Izraelu, Iranu, Mongoliji pa sve do Latinske Amerike, i to uobičajeno za vrijeme blagdana. Neke verzije imaju meso, neke su bezmesne, no zapravo ima barem 10 različitih verzija ove salate, ma kako god je zvali.

VEZANI ČLANCI:

Tradicionalno se priprema od krumpira, graška, kiselih krastavaca, mrkve, kuhanih jaja i majoneze. Mnogi se drže te tradicionalne recepture, no poneki ju ipak malo izmijene. Tako se često vode rasprave oko toga treba li u nju staviti jabuku. Jedni tvrde da su upravo one ključan dodatak koji svemu daje dozu osvježenja i slatkoće, dok su drugi uvjereni kako bismo ih trebali izbjegavati u širokom luku i držati se klasičnog recepta. Zato sada pitamo vas: 

Znate li zašto se na Uskrs jedu jaja? Iza toga je dugogodišnja tradicija! 

Komentara 1

SK
SkvikiZg
16:34 29.03.2024.

Desetljećima smo radili bez jabuka, u zadnjih 2 godine mećem jabuke i cijela obitelj je oduševljena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije