Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vjerojatno su i vama to rekli

Piloti otkrili najveće laži koje govore putnicima na odgođenim letovima

shutterstock
06.12.2023.
u 10:30

Piloti će se odlučiti letjeti većim brzinama samo ako to znači izbjegavanje drugih skupih problema.

Jeste li ikada posumnjali da vam netko laže kad vam daje objašnjenja zašto let kasni? Pa vjerojatno ste bili u pravu. Putnicima se često govori da će posada 'nadoknaditi vrijeme' dok su u zraku ako let kasni, ali pilot je na Redditu objasnio da je to rijetko istina - posebno za kraća putovanja, prenosi New York Post.

'Vrlo malo možemo učiniti kako bi nadoknadili izgubljeno vrijeme', objasnio je na Redditu, 'Što je duži let, to više možemo učiniti, ali ipak govorimo o 5-10 minuta, a ne o cijelom satu'. Međutim, nadoknađivanje vremena nije stvar bržeg letenja, već traženja izravnih ruta ili prečaca, kao i korištenja brzine vjetra za maksimiziranje stražnjih vjetrova.

VEZANI ČLANCI: 

Piloti bi tehnički mogli povećati svoju brzinu kako bi uštedjeli vrijeme, ali letovi imaju mali raspon brzina, što znači da lete najbrže koliko mogu, a da budu i najekonomičniji, rekao je Nick Anderson, pilot međunarodnog zračnog prijevoznika: 'To nije samo trošak za tvrtku, to je trošak za okoliš'.

Što zrakoplov brže leti, troši više goriva, košta više i negativno utječe na okoliš. Dakle, piloti će se odlučiti letjeti većim brzinama samo ako to znači izbjegavanje drugih skupih problema, kao što je propušteno presjedanje putnika.

VEZANI ČLANCI: 

Kašnjenja se najviše događaju na vrhuncu sezone ljetnih praznika, kao i kasnije tijekom dana. 'Ljetni praznici donose povećanu potražnju za letovima, a s tim dolaze neizbježni problem'", rekao je pilot Boeinga 787 Dreamlinera Charlie Page.

Ako želite izbjeći kašnjenja tijekom cijele godine, rezervirajte let ranije tijekom dana kako biste izbjegli suočavanje s domino efektom prethodnih letova. 'Rani let poleti, statistički, s manje kašnjenja i manje otkazivanja', rekla je pilotkinja Kathleen Bangs, 'Što je let kasnije, veća je vjerojatnost da će vaš biti odgođen ili otkazan'.

Gubite stalno putovnicu? Stjuardesa ima sjajan trik:

Komentara 2

ZD
ZDRU
12:07 06.12.2023.

Sadržaj nema nikakve veze sa sadržajem!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije