Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko bi rekao..

Pijete li čajeve po ljeti? Stručnjak tvrdi da određeni biljni čajevi mogu pomoći tijelu da se ‘hladi’

Shutterstock
15.06.2023.
u 11:30

Iako se može činiti kontraintuitivnim, posezanje za toplim napitcima umjesto hladnih zapravo može biti učinkovitije u održavanju niske tjelesne temperature

Temperature postaju sve više i mnogi već razmišljaju o načinima na koje se mogu rashladiti. Većina ljudi zna da je tijekom vrućeg vremena važno ostati hidriran, kako bi se izbjegla dehidracija i iscrpljenost od vrućine, ali ispada da odabir nečeg drugog osim vode može pomoći vašem tijelu da se ohladi, piše Mirror.

 

Iako se može činiti kontraintuitivnim, posezanje za toplim napitcima umjesto hladnih zapravo može biti učinkovitije u održavanju niske tjelesne temperature. Posezanje za šalicom čaja može biti posljednja stvar o kojoj razmišljate, ali ispada da ispijanje određenog biljnog čaja može pomoći da se ohladite.

VEZANI ČLANCI:

Nutricionistica je preporučila da razmislite o čaju od paprene metvice koji je poznat po svojim protuupalnim svojstvima, a može vam pomoći i da se rashladite. "Lako se uzgaja u vrtu ili u posudama, a jeftino ju je kupiti u supermarketu, paprena je metvica savršen izbor i nudi prirodan način da se ohladite jer mentol iz biljke stimulira receptore za hlađenje vašeg tijela", rekla je Simone Thomas, nutricionistica i trenerica wellnessa. 

 

A ako ipak ne možete podnijeti ispijanje toplih napitaka po toplom vremenu, Simone ima sjajan trik kako biste bili sigurni da i dalje možete uživati ​​u biljnom lijeku.  

"Također volim kuhati čaj od paprene metvice i zatim ga zamrznuti u kockice leda koje ću koristiti kasnije tijekom dana kao daljnji način da se ohladim i ostanem hidrirana. Osim toga, možete dodati mentu i vodu u vrč i piti ovaj prirodni koktel cijeli dan kada vam je vruće i ne želite gazirana pića", dodala je.

GALERIJA: Ovo su čajevi koje ne biste trebali piti, a razlog je sasvim opravdan!

1/6
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije