Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIVANJE

Pet kilograma manje u mjesec dana? Teško i opasno

'dijeta_nnn_ziv_21052011'
''
22.02.2012.
u 12:04

Ovisno o dijeti koju prakticirate te načinu života, možete pronaći formulu za efikasan gubitak kilograma

Dijete koje preporučuju da se dnevno u organizam unese 500 kalorija manje kako bi se mjesečno izgubilo dva kilograma pokazale su se pogrešnima, tvrdi tim britanskih istraživača, a prenosi Daily Mail. Naime, njihov je zaključak da se smanjenim unosom kalorija usporava i metabolizam te time i mršavljenje. Ipak, nisu sve vijesti loše. Stručnjaci su kreirali online-kalkulator (bwsimulator.niddk.nih.gov) koji omogućuje da steknete realističniju sliku o tome koliko ćete kilograma izgubiti ovisno o dijeti koju prakticirate.

Ovo je istraživanje bitno jer je dokazalo da je za gubitak kilograma potrebno više od redukcije unosa kalorija. Konkretno, stoji u studiji, dvostruko je teže smršavjeti nego se udebljati.

Stara računica kaže da je, ako se unosi 100 kalorija manje na dan, gubitak težine pet kilograma godišnje. No prema korigiranoj, odnosno od sada vrijedećoj računici – upola manje, tek dva i pol kilograma u mjesec dana gladovanja. Dakako, to se može poboljšati uključite li u dijetu i vježbanje.

Ključne riječi

Komentara 1

HO
HomoLudens
13:16 22.02.2012.

Zaboravite unos kalorija, imam ja vinograd na brijegu. Tko želi, u sezoni se na zdrav način izgubi 10 kg bez problema... a neći niti skupo naplatiti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije