Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obratite pažnju

Perilica za rublje ne pere dobro? Ovo su mogući razlozi zašto se to događa!

Shutterstock
11.07.2023.
u 08:00

Najčešće je problem ispiranje suđa ili krivo slaganje prije pranja

Većina perilica suđa ne pere dobro zbog ljudskog faktora, odnosno zato što nešto pogrešno radimo. Iako nekada može doći do mehaničkih poteškoća, u većini slučajeva ljudi su krivci. Najčešće je problem ispiranje suđa ili krivo slaganje prije pranja. Evo nekih od pogrešaka koje činimo, a koje otežavaju rad perilice, piše Maytag.

Trebate oprati perilicu posuđa: Mnogi pretpostavljaju da se perilica suđa čisti sama od sebe, ali to nije slučaj. Većina perilica radi bolje ako je čista. Ako imate noviju perilicu, prvo provjerite stanje filtera, jer tamo završavaju svi ostaci hrane tijekom pranja."Jako ga je  jednostavno oprati, samo ga izvadite i isperite pod vodom. Ako je u tome bio problem, već ćete pri sljedećem pranju uočiti veliku razliku u čistoći suđa", rekla je Kate Jennings, voditeljica tehničke podrške za korisnike u tvrtki Seventh Generation. Također, možda ćete trebati upotrijebiti otopinu za čišćenje perilice posuđa kako biste uklonili nakupljeni kamenac ili talog.

VEZANI ČLANCI:

Previše ispirete suđe: "Perilice posuđa rade bolje ako su vam tanjuri malo prljavi. Ne želite staviti u perilicu tanjur na kojem je još gruda tjestenine, ali ako na njemu ostane malo umaka, to zapravo pomaže perilici", kaže Jennings. Objašnjava da je to zato što enzimi i površinski aktivne tvari u deterdžentima za perilice posuđa djeluju u dodiru s česticama hrane jer se imaju za što 'uhvatiti' te onda bolje čiste.

Koristite pogrešno sredstvo za pranje: Ako jedno sredstvo kod vaše prijateljice radi savršeno, ne mora biti isti slučaj i za vašu perilicu. Sve ovisi o tvrdoći vode koju imate. "Isprobajte nekoliko različitih deterdženata za perilicu dok ne pronađete onu koja vam najbolje odgovara", savjetuje Jennings.

Pogrešno punite perilicu za suđe: "Za razliku od rublja koje možete samo ubaciti u perilicu, kod suđa je bitno kako ga stavljate u perilicu. Pročitajte uputstva koja ste dobili s perilicom da biste vidjeli koje su njihove preporuke za stavljanje posuđa unutra. Opet, i to se može razlikovati od perilice do perilice i nemojte se voditi za onim što ste vidjeli kod susjeda ili prijatelja", kaže Jennings te dodaje da ćete tako nerijetko moći staviti i više suđa u perilicu.

Trebate koristiti sredstvo za ispiranje: Mnogi proizvođači perilica za posuđe preporučuju sredstvo za ispiranje, ali tek rijetki to zaista i koriste. "Sredstvo za ispiranje je sjajno jer samo napunite malu posudu i zatim ne morate o tome više razmišljati, a posuđe će ipak biti nešto čišće", zaključila je Jennings.

Muškarac otkrio trik za perilicu posuđa pa izazvao burnu raspravu: 'Ovo uopće nema smisla'

 

Komentara 1

FR
franjo
08:59 11.07.2023.

Perilica za rublje! Na slici naj noviji model.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije