Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pripazite

Perilica za rublje ima neugodan miris? Postoji šest mogućih razloga zašto

Shutterstock
12.12.2022.
u 10:30

S pomoću nekoliko savjeta, tih neugodnih mirisa možete se i vrlo lako riješiti

Naše perilice rublja često su izložene masnoći i ulju s odjeće, zalutalim dlakama i otpatcima koji ostaju u džepovima odjeće. No, često smo toliko usredotočeni na čišćenje naše odjeće da zaboravimo i uređaju treba malo čišćenja. Posljednje što itko želi je perilica za rublje koja zaudara na vlagu dok pokušava oprati rublje, a, kako piše The Sun, ovo je šest mogućih razloga za to.

Genijalan razlog da u perilicu rublja ubacite - crni papar!

1/6

Ciklusi niske temperature
Možda su bolji za okoliš, ali pranje odjeće na nižim temperaturama može ostaviti oštar miris. Što je viša temperatura pri kojoj stroj pokrećete, to je vjerojatnije da će protjerati bakterije, inače se mogu nakupiti. Ovdje možete upotrijebiti jednostavno rješenje i samo trebate pokrenuti ‘servisno pranje’ na stroju. Pokrenite ga barem jednom mjesečno i miris bi trebao nestati.

Prljava brtva na vratima
Ako brtvu na vratima ne održavate čistom, nakon nekog vremena iz nje može dopirati neugodan miris.

Loš sustav odvodnje
Kada stroj ne ispušta dobro vodu, može ispuštati miris koji se širi daleko. Voda koja ostane u stroju postaje ustajala i može dovesti do stvaranja plijesni, sluzi i bakterija. Pokušajte upotrijebiti sredstvo za odčepljivanje odvoda kako biste riješili nakupljenu vodu. Nakon što to učinite, morat ćete stvarno dobro očistiti perilicu kako biste bili sigurni da ste se riješili svih zaostalih bakterija.

Upotreba previše deterdženta
Upotreba viška deterdženta znači da većina ostaje u perilici. S vremenom se talog može nakupiti i početi ispuštati neugodan miris. To možete izbjeći tako da jednom u dva tjedna očistite ladicu za deterdžent i filter. Također, uvijek pripazite da ne prekoračite preporučenu količinu.

Vlažan bubanj
Za očekivati ​​je da će se bubanj perilice za rublje smočiti, ako je stalno vlažan, to može dovesti do dugotrajnog smrada koji također može utjecati i na odjeću. Kako biste to riješili, obavezno izvadite odjeću iz stroja čim ciklus završi, umjesto da je ostavite preko noći. Zatim obavezno ostavljajte vrata otvorena kako biste ju prozračili i pomogli joj da se osuši.

Dobro radi
Još jedan čudan razlog, ali ako perilica dobro čisti odjeću, također može ostati neugodnog mirisa u njoj. To se može dogoditi kada je prljavština uklonjena s odjeće, ali ne iz stroja. Pokrenite čisti ciklus ili prazno vruće pranje nakon što ste oprali odjeću kako biste uklonili ovaj miris.

Muškarac otkrio trik za perilicu posuđa pa izazvao burnu raspravu: 'Ovo uopće nema smisla'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije