Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upozorenje veterinara

Pas vam se voli igrati s teniskim lopticama? Veterinar tvrdi da bi to moglo biti opasno

shutterstock
05.09.2023.
u 08:00

Nakon TikTok oluje zabrinutih vlasnika kućnih ljubimaca, dr. Finn je podijelio sljedeći video, gdje je objavio slike iskrivljenih zuba psa, dodajući da ovakva ozljeda može stajati vlasnike kućnih ljubimaca čitavo bogatstvo u veterinarskim računima.

Jedan poznati veterinar na TikToku upozorio je na nešto za što ste možda mislili da je bezazlena igračka za pse. Dr. Hunter Finn podijelio je sa svojih 2,1 milijun pratitelja da teniska loptica nije nevina igračka za pse i može ozbiljno ozlijediti vaše ljubimce. Njegova je poruka postala viralna na TikToku, a njegovi pratitelji tražili su odgovore zašto, prenosi Mirror.

Rekao je: 'Prestanite svom psu davati teniske loptice. Kad se igrate sa svojim psom i bacate mu ovu lopticu, ona biva bačena u slinu, prljavštinu i pijesak, i zapravo se pretvara u brusni papir. Ta gruba površina teniske loptice tada će početi ozbiljno oštećivati ​​unutrašnjost psećih usta dok se okreće u njima'.

 

@dr.hunterfinn #greenscreen #drfinn #petmethod #petmethodveterinary ♬ i walk this earth all by myself - Ekkstacy

Rekao je da dok je lopta u ustima vašeg psa dok se s njom igra i ako se više puta baca i podiže, to će loše utjecati na vaše pse. Podijelio je jezivu sliku kako pseća usta mogu početi izgledati. Nakon TikTok oluje zabrinutih vlasnika kućnih ljubimaca, dr. Finn je podijelio sljedeći video, gdje je objavio slike iskrivljenih zuba psa, dodajući da ovakva ozljeda može stajati vlasnike kućnih ljubimaca čitavo bogatstvo u veterinarskim računima.

Objasnio je da, iako se njihovi zubi ne moraju uvijek uklanjati zbog takvog stanja, pozvao je svoje pratitelje da se odluče za gumenu loptu ili nešto glađe što neće skupljati prljavštinu i bit će sigurno za njihove ljubimce. Jednako tako, dr. Finn je upozorio da ne kupujete svinjske uši i mesnate kosti za svog psa. Rekao je da su kuhane kosti i svinjske uši odličan način da se potroše tisuće na vađenje zuba kada se istroše ili polome zube. Dr. Finn je dodao da su ove poslastice 'odličan način da svom psu date dijareju i salmonelu'.

VEZANI ČLANCI: 

Mnogi korisnici TikToka bili su šokirani zbog teniske loptice - dok su drugi rekli da su vidjeli kako teniska loptica uništava njihove ljubimce. Jedan je korisnik komentirao: 'Prestao sam mu je davati prije nekoliko godina nakon što mi je stomatolog rekao istu stvar'. TikTokeri su također bili šokirani koliko su svinjske uši zapravo nezdrave za kućne ljubimce. Jedan TikToker komentirao je: 'Moja obitelj mom psu uvijek daje svinjske uši kao rođendanski ili božićni dar. Uvijek sam mislio da su dobre za njega'.

VEZANI ČLANCI: 

Videozapisi dr. Finna imaju više od 50 milijuna lajkova, a on je posvećen davanju savjeta o tome kako se najbolje brinuti za svoje ljubimce. Vlasnik je Pet Method Animal Hospital u McKinney Texasu, specijaliziran za usluge kao što su primarna skrb, preventivni tretmani, kirurški zahvati, hitna njega i stomatološke usluge. I dalje redovito objavljuje videozapise u kojima odgovara na uobičajena pitanja vezana uz brigu o kućnim ljubimcima – prvenstveno o psima.

Nemojte im ju davati: Ove ljudske namirnice opasne su za kućne ljubimce!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije