Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
visoko mjesto

Ovo su europske države koje imaju najbolju hranu: Evo kako stoji Hrvatska!

Shutterstock
28.02.2024.
u 13:30

Rangirane su po kvaliteti hrane

Kada god putujemo, jedno od zanimljivijih iskustava je probati lokalnu gastronomiju. Ovisno od države do države, hrana može zaista biti jedno od najuzbudljivijih dijelova putovanja. Neke države iznimno su poznate po tome što imaju jako ukusnu hranu koja je popularna diljem svijeta.

Primjerice, svi znamo da pizza i tjestenina potječu iz Italije, a gyros iz Grčke. Tako je stranica World of Statistics prošle godine sastavila listu od 50 zemalja rangiranih po kvaliteti hrane, a ovo je top deset. 

Na prvom mjestu našla se već spomenuta Italija, što zaista nije nikakvo čudo. Na drugom mjestu je Grčka, na trećem Španjolska, a nekima možda iznenađujuće, na četvrtom mjestu našla se Rumunjska. 

Prate ih Francuska, Japan i Meksiko, a odmah iza njih nalazi se i Hrvatska, na visokom osmom mjestu. Naime, naša kuhinja nastala je pod utjecajem mješavine raznih utjecaja, od Mediterana i francuske kuhinje do slavenskih recepata.

VEZANI ČLANCI:

Hrvati se mogu pohvaliti kvalitetnim maslinovim uljem i kamenicama te vinima poput malvazije. Od čvaraka, kulena i fiša na istoku Hrvatske, štrukli i purice s mlincima u Zagorju, pa sve do dobre ribe iz Istre i pašticade u Dalmaciji, hrvatska kuhinja ima ponešto za svačiji ukus.

Što se tiče samog kraja liste, zadnjih nekoliko mjesta zauzele su države poput Egipta, Bolivije i Urugvaja, a na posljednjem mjestu našli su se naši susjedi Slovenci

Objavljen popis najljepših plaža na svijetu: Svoje mjesto zauzela je i jedna plaža u Hrvatskoj! 

Ključne riječi

Komentara 1

PI
Pozdrav_iz_Rijeke
13:29 29.02.2024.

Gluposti. U Sloveniji se često može bolje jesti nego u Hrvatskoj. A SAD u vrhu ljestvice uopće neću komentirati. Naravno da i tamo kao svugdje ima vrhunskih mjesta na kojima se može dobro jesti, ali ukupno američku hranu i gastronomiju postaviti u vrh, a samo npr. slovensku na začelje, sve govori o ovoj listi i "znalcima" koji su je sastavljali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije