Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje pokazalo

Ovo je najveća briga koju žene imaju tijekom seksa, a sprječava im orgazam

shutterstock
28.08.2021.
u 20:00

Kada su žene posramljene svojim tijelima te nemaju samopouzdanja, teže postižu orgazam i osjećaju manje zadovoljstvo

Da vas netko pita koja vam je najgora stvar u seksu, što biste rekli? Za jednu trećinu žena to je sramota zbog izgleda tijela. Tvrtka za seksualne igračke Lovehoney provela je istraživanje na ovu temu te otkrila zanimljive stvari o osjećajima žena i muškaraca tijekom seksa.

Kako prenosi MindBodyGreen, najveća briga muškaraca u seksu bila je kada je seks prebrzo završio, dok je ženama najveća briga izgled njihovog tijela tijekom samog seksa.

Evo zašto biste trebali doživjeti orgazam prije svakog odlaska na spavanje:

1/7

"Svijet vrši veliki pritisak na žene da budu privlačne, ali ne previše seksualne - otvorene i spremne za seksualno iskustvo, ali ne previše zahtjevne", objašnjava seksualna trenerica Myisha Battle. "Postoji i društveni pritisak da bi se ženska tijela trebala prilagoditi često nedostižnim standardima ljepote. Sve to doprinosi zašto se žene tijekom seksa osjećaju posramljeno."

Prošla istraživanja pokazala su da je slika tijela velika prepreka seksualnoj dobrobiti žena - studije su pokazale da se žene zbog loših misli o svom tijelu manje zalažu za svoje potrebe u krevetu, ostaju čvrsto u svojim granicama te traže sigurnija seksualna iskustva.

S druge strane, osjećaj samopouzdanja svojim tijelom povezano je s manjim stresom zbog izvedbe tijekom seksa i zapravo lakšim doživljavanjem orgazama.

"Kad se ne osjećamo najbolje u svom tijelu, naš seksualni život može patiti. U svojoj praksi vidim ljude koji imaju poteškoća s uzbuđenjem i orgazmom kao posljedicom manjka samopouzdanja. To je zapravo vrlo uobičajeno i to može spriječiti našu sposobnost da se uključimo u fizičke osjećaje i umanjiti naše iskustvo”, objasnila je Battle.

U Hrvatskoj sve manje sklapanja brakova: "Ljudi sve kasnije dobivaju stabilno zaposlenje, pa nemaju neke temelje za stabilan život"

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
22:18 28.08.2021.

Ja sam svoj penis nazvao Briga, pa kažem ženi: "Draga, ovo je sad tvoja najveća briga"

ČS
Čuvaj se senjske ruke
20:57 28.08.2021.

Članak za povijest!

Avatar gradjanskirat
gradjanskirat
21:17 28.08.2021.

Jedan dobar donkey punch sve to rijesava...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije