Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radite li ih i vi?

Ovih 6 stvari rade svi sretni parovi, tvrdi terapeutkinja

shutterstock
24.11.2023.
u 09:30

'Postoji šest malih stvari koje sretni parovi rade na temelju mog iskustva kao terapeuta za parove, Kažem da su te stvari male, ali iskreno vjerujem da njihovo gomilanje ima velik utjecaj na vezu'.

Jeste li stvarno u svojoj sretnoj vezi? To je misao koja vam je možda prošla kroz glavu u nekom trenutku u prethodnoj vezi, ili možda čak s vašim trenutnim partnerom. Pa, ako niste sigurni, Kristina Virro, psihoterapeutkinja i terapeutkinja za parove iz Ontarija, podijelila je na TikToku šest stvari koje istinski sretni parovi rade u svojim vezama, prenosi Metro.

'Postoji šest malih stvari koje sretni parovi rade na temelju mog iskustva kao terapeuta za parove', rekla je Kristina, 'Kažem da su te stvari male, ali iskreno vjerujem da njihovo gomilanje ima velik utjecaj na vezu'. Prvu stvar koju Kristina spominje je stvaranje 'mikro trenutaka povezanosti'. 'To bi mogao biti poljubac za dobro jutro ili zagrljaj prije nego što druga osoba ode na posao', rekla je.

 

@therapykristina 👏👏👏 #mentalhealth #mentalhealthmatters #therapy #couplestherapy #couple #couples #relationship #relationships #relationshipgoals #therapistsoftiktoks #therapytiktok #therapist #foryou #fyp #greenflags #greenflag #marriage #maritalbliss ♬ original sound - TherapyKristina

Drugi pokazatelj je zanimanje za dan osobe koju volite. Kristina dodaje: 'Stvarno je lako zaboraviti provjeriti jedno drugo kada se jednostavno izgubite u užurbanosti života'. To bi moglo biti osobito točno ako živite zajedno i ponekad jedno drugo uzimate zdravo za gotovo. Jednostavno pitanje kao što je 'Kako si proveo dan?' može puno toga promijeniti.

Broj tri je važan: aktivno slušanje. 'To znači posvetiti svoju nepodijeljenu pozornost, postavljati pitanja i odložiti svoj telefon - ogroman utjecaj', rekla je Kristina. To je toliko važno za naše mentalno zdravlje i povezanost da British Heart Foundation čak ima popis najboljih savjeta o tome kako aktivno slušati.

VEZANI ČLANCI: 

To uključuje: okrenutost prema govorniku i držanje kontakta očima, praćenje neverbalnih znakova kao što su izrazi lica, ton glasa i geste, neometanje, postavljanje pitanja na temelju onoga što je rečeno i ponavljanje onoga što ste čuli kako biste pokazali da stvarno slušate. To je ključno za svaku vezu, jer Kristina kaže da 'zatvorenost i nespremnost da se okrenete sebi mogu značiti da je vaša veza osuđena na propast'.

Četvrta stvar koju istinski sretni parovi rade je 'davanje pažnje pune ljubavi i fizičke pažnje izvan seksa'. To uključuje stvari poput držanja za ruku, maženja i igranje s partnerovom kosom. 'Broj pet je pokazivanje zahvalnost. 'Hvala što si danas ispraznio perilicu posuđa', 'hvala što si pokupio našeg sina iz škole', rekla je Kristina, 'Radi se samo o stvaranju kulture pune ljubavi i ljubaznosti u vašem domu'.

VEZANI ČLANCI: 

Posljednje, ali svakako ne manje važno, sretni parovi činit će promišljene stvari iz velikodušnosti. 'Donesite svom partneru šalicu kave ujutro, ostavite mu malu ljubavnu poruku', dodala je Kristina. Također je podijelila više načina na koje možete stvoriti trenutke povezanosti sa svojim partnerom. Jedan od načina je da radite zajedničke pauze ako oboje radite od kuće, kako biste mogli provoditi vrijeme zajedno.

Davanje komplimenata partneru možda se čini očiglednim, ali Kristina kaže da je kompliment bolji što je konkretniji. I na kraju, slanje jednostavne poruke 'mislim na tebe' tijekom dana još je jedan način da svom partneru pokažete da vam je doista stalo.

Bračni par psihologa: "Ako želite da vam veza uspije, svaki dan radite ove tri stvari"

 

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
10:09 24.11.2023.

e kad bi svi takvi bili ne bi bilo razvoda i prekida....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije