Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripazite!

Ove namirnice nikada ne biste trebali davati djeci mlađoj od 6 godina zbog opasnosti od gušenja

shutterstock
10.10.2023.
u 09:30

Jedna je dadilja otkrila pet namirnica koje nikada ne bi dala djeci mlađoj od šest godina jer predstavljaju opasnost od gušenja.

Važno je djeci dati niz različitih namirnica kako biste proširili njihovu paletu prehrane i upoznali ih s novim teksturama i okusima. Djeca također trebaju zdravu uravnoteženu prehranu kako bi dobila širok raspon hranjivih tvari koje će im pomoći da ostanu zdrava. Ali, postoje neke namirnice koje je najbolje izbjegavati kada su u pitanju mlađa djeca. Jedna je dadilja otkrila pet namirnica koje nikada ne bi dala djeci mlađoj od šest godina jer predstavljaju opasnost od gušenja, prenosi Mirror.

Danielle Manton-Kelly objasnila je zašto je neke grickalice bolje ostaviti na policama. Prvo, klasična okrugla lizalica. Zbog svoje veličine i tvrde teksture lako može zapeti u dišnim putovima i neće se razgraditi. 'Jednostavno ih izbjegavam', kaže Danielle.

VEZANI ČLANCI: 

Na listi je i grožđe. 'Grožđe se ne otapa, ne razgrađuje, pa ako zapne, zaglavilo je. Neće se otopiti niti promijeniti oblik', upozorava ona. Isto vrijedi i za ostalo malo voće i povrće, poput cherry rajčica i većih borovnica. Ako ih ipak dajete djeci, važno je narezati na manje komade.

Koktel kobasice također mogu biti problematične. Djeci je često teže razgraditi kožu na malim kobasicama, što znači da se također neće lako otopiti ako im zapne u grlu. Marshmallows također predstavlja rizik za mlađu djecu zbog svoje veličine i teksture. 'Ako su se zaglavile u dišnom putu, neće se pomaknuti', kaže Danielle, 'Bit će ih iznimno teško izvaditi jer su lagani, ljepljivi i veličine dječjeg grla'.

VEZANI ČLANCI: 

I na kraju, budući da su kokice 'lagane poput perca', vrlo se lako mogu zaglaviti u dječjim dišnim putovima ako naglo udahnu, dok se smiju ili se kreću. 'Čak i ako dajete kokice djetetu starijem od šest godina, pripazite da ono sjedi i da ga nitko ne ometa dok ih jede', savjetuje Danielle.

Mama koja ne razlikuje svoje blizanke osmislila super trik: 'Ovo funkcionira odlično'

 

Komentara 1

KI
Kivika
17:36 10.10.2023.

Koja glupost! Najbolje djecu hraniti kasicama do srednje skole da se ne zaguse komadom cvrste hrane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije