Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ordinacija.hr

Ovaj plod jedite češće, čuva zdravlje srca i štiti od stresa

Orašasti plodovi
Foto: Thinkstock
14.09.2015.
u 10:49

Orasi su daleko zdraviji od brazilskih oraščića, pistacija, pekan oraha, kikirikija, badema, makadamija, cashew oraščića i lješnjaka, poručuju znanstvenici.

Polažete li ispite na fakultetu ili radite odgovoran posao, orasi će poboljšati memoriju i koncentraciju, ako ste na dijeti oni će u najtežim trenutcima ugasiti glad...

Uvrstite li ovu namirnicu na dnevni meni, pozdravite se sa stresom i upalama....

Orasi su daleko zdraviji od brazilskih oraščića, pistacija, pekan oraha, kikirikija, badema, makadamija, cashew oraščića i lješnjaka, poručuju znanstvenici.

Prema procjenama je samo četvrtina šalice oraha izvor 90 posto dnevnih potreba omega-3 masnih kiselina koje štite srce smirujući upale te drži razinu kolesterola u normalnim granicama.

Orah je dobar i za mozak te za zdravlje krvnih žila, ali njegove blafgodati na naš organizam tu ne prestaju. Kako će nam pomoći u očuvaju zdravlja pročitajte na portalu Ordinacija.hr

>>Evo zašto biste danas trebali pojesti nešto od ovoga

Komentara 1

KM
ko_munjara
08:36 15.09.2015.

Svaki dan maznem šaku oraha, a ponekad i malo više!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije