Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upozorenje!

Ovaj broj šalica kave "natući" će vam neželjene kilograme

kava
Sanjin Strukić/PIXSELL
03.06.2013.
u 12:20

Stručnjaci upozoravaju da opasnost za zdravlje prijeti pretjerate li s pijenjem crnog napitka...

Opasnost od razvoja metaboličkog sindroma ili usporavanja metabolizma raste pijete li više od šest šalica kave dnevno, zaključili su australski znanstvenici. Istraživanje su proveli na miševima, a količina klogenične kiseline, sadržana u pet do šest šalica kave, kod ovih je životinja dovodila do razvoja neželjenih masnoća.

Pretili miševi bili su više pogođeni intolerancijom na glukozu, ali su bili i otporniji na inzulin. Klorogenična kiselina, pokazalo se, u velikim količinama ne potiče gubitak tjelesne težine.

Ipak, znanstvenici naglašavaju da umjereno konzumiranje kave nema prevelikih štetnih utjecaja (tri do četiri šalice kave dnevno) jer učinkovito pomaže smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti ili dijabetesa tipa 2, piše Telegraph.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije