Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljiv prijedlog

Ova zemlja, u našem susjedstvu, nudi besplatno putovanje željeznicom godinu dana - ako se tetovirate

shutterstock
25.08.2023.
u 09:30

Svatko dovoljno hrabar morat će tetovirati ime željezničke karte, Klimaticket, a zauzvrat će dobiti uštedu od više od 1000 eura.

Svi znamo da su cijene putovanja vlakom skočile, ali postoji novi način uštede ako se odlučite istraživati ​​Europu željeznicom. Međutim, nije tako jednostavno kako se čini na prvu. Naime, Austrija nudi besplatno putovanje željeznicom godinu dana – ako se tetovirate. Ali, ne možete odabrati bilo kakav dizajn tetovaže, prenosi Metro.

Svatko dovoljno hrabar morat će tetovirati ime željezničke karte, Klimaticket, a zauzvrat će dobiti uštedu od više od 1000 eura. Ovakvu ideju za Klimaticket, odnosno klimatsku kartu, ponudila je Leonore Gewessler, austrijska ministrica za klimu. Kako bi promovirala kampanju, Leonore se prošlog vikenda tetovirala na glazbenom festivalu – međutim, bila je to privremena ​​tetovaža.

VEZANI ČLANCI: 

Festival na kojem je sudjelovala u gradu St Pölte nudio je besplatne pojedinačne željezničke karte za prve tri osobe koje su trajno upisale riječ 'Klimaticket' na ruku. Od tada, kako je izvijestio list Salzburger Nachrichten, šest ljudi iskoristilo je promociju tijekom vikenda, dok je prošli mjesec oko 30 posjetitelja festivala Electric Love iskoristilo ponudu s tetovažama.

Ali, sa sigurnošću se može reći da su neki kritičari optužili Leonore da iskorištava mlade ljude i koristi njihovu kožu za reklamiranje svoje političke agende. Henrike Brandstötter, zastupnica austrijske stranke NEOS, rekla je: 'Nuditi ljudima novac za stavljanje reklama na kožu otkriva neprihvatljiv pogled na čovječanstvo od strane ministrice vlade'.

Ovo su najpovoljnije europske destinacije za odmor u dvoje - naši susjedi dominiraju ovom listom:

Komentara 1

BE
Beyonder
10:25 25.08.2023.

Da li je specificirano gdje i kolika tetovaža mora biti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije