Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobro je znati

Otkriveno: Slušanje glazbe tijekom poroda ženama može smanjiti bolove

Shutterstock
23.09.2021.
u 07:00

Zvukovi djeluju na središnji živčani sustav, pa se mijenja način na koji se percipira bol.

Mnoštvo istraživanja pokazalo je da glazba ima pozitivan utjecaj na čovjeka, pogotovo kada je u pitanju njegovo zdravlje, a ono što je novo otkriveno pomoći će svim trudnicama koje imaju strah od poroda.

Kako prenosi Metro, slušanje glazbe tijekom poroda može smanjiti bolove, pomoći trudnici da se koncentrira, opusti ili, pak, malo odspava između trudova. 

Ljudi rođeni na ove datume, imaju veći vjerojatnost da će postati uspješni!

"Istraživači su otkrili prednosti slušanja glazbe uz porod još 2000. godine, ali trudnice to prakticiraju tek posljednjih nekoliko godina. Zvukovi djeluju na središnji živčani sustav, pa se mijenja način na koji se percipira bol", laže Marley Hall, primalja.

Najčešće se odlučuju za laganu pop glazbu ili neki opuštajući instrumental i tako odvraćaju misli od bolova koje osjećaju.

Biograjka Maja porodila se sama u autu, mali Baltazar nije htio čekati do bolnice

1/8

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije