Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
znate li vi?

Otkrivena tajna zašto žene žive puno dulje?

par, stariji par (1)
Thinkstock
17.05.2013.
u 12:50

Različit način rada imunoloških sustava posljedica su različitih hormona u tijelu

Znanstvenici sa Medicinskog fakulteta sveučilišta u Tokiu proveli su istraživanje koje je pokazalo da je tajna dugovječnosti u imunološkom sustavu žena koji stari sporije nego kod muškaraca. Razlika u imunosnom sistemu krije se u B-stanicama koje izlučuju antitijela i T-stanicama koje štite tijelo od infekcija. Te stanice kod muškaraca brže propadaju nego kod žena - što objašnjava zašto su muškarci podložniji upalama od žena, piše Daily Mail.

Japanke su najdugovječnije žena na svijetu, a očekivan im je životni vijek 87 godina, a kod muškaraca je to 79 godina (usporedbe radi, očekivani vijek muškaraca nigdje nije preko 80 godina dok je za žene ta brojka dostižna u prvih 40 zemalja po dugovječnosti).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije