Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izdanje za kolovoz

Otkrijte na koje sve načine možete pripremati ribu uz novi broj Slanog & Slatkog

18.08.2023.
u 09:35

Kako je filetirati, ali i koje neobične kombinacije od nje napraviti, otkriva chef Filip Horvat. Donosimo i njegov recept za – šiš-ćevap od tune.

Da voli eksperimentirati s hranom i da mu pritom to odlično ide, shvatio je Filip Horvat, mladi chef kojeg zovu jednim od najperspektivnijih u Hrvatskoj, već kad je počeo raditi taj posao. Još dok nije imao svoj restoran, postao je poznat po burgeru od divlje jadranske tune, a sad, otkako jela slaže u svom prostoru, opet se nadaleko sluša o nesvakidašnjim jelima u koja na neki način uklopi ribu. Favorit mu je i dalje divlja jadranska tuna koju je ovaj put stavio u – šiš-ćevap.

Fićo Horvat u ovom broju Slanog & slatkog gost je autor, a upravo je on obradio temu broja – ribu, ali i otkrio tehniku pripreme i recepte za neka svoja jela od ribe (i od već spomenutog šiš-ćevapa od tune) te objasnio kako savršeno filetirati ribu. Vinska promotorica Marija Vukelić donosi priču o sljubljivanju vina s hvarskim začinskim biljem, tu je i priča o poznatoj jaškovskoj štrudli i obitelji Žganjer te Štrudlafestu, a kod Žganjera smo i snimili video u kojem detaljno objašnjavaju tehniku pripreme.

Večernjakova Ida Balog probala je (i doznala kako se rade) posebne kave i kokteli inspirirani popularnim filmom “Barbie” koje nude u zagrebačkom Cat caffeu. A razgovarali smo i s jednim od najutjecajnijih europskih chefova Robertom “Bobom” Cereom, s tri Michelinove zvjezdice, koji je nedavno kuhao u Hrvatskoj. Ima u ovom broju Slanog&slatkog još poznatih chefova - zamjenik glavnog urednika Večernjaka Dario Markas bio je na večeri na kojoj su zajedno kuhali Matija Bogdan i Hrvoje Zirojević, a chefica Esplanade Ana Grgić Tomić otkrila nam je recepte za neka jela s dječjeg jelovnika, koji je jod nedavno u ponudi restorana u sklopu hotela.

Tu je i priča o domaćem češnjaku iz Ozlja, koji uzgaja Katarina Šoštar Meserko. Ne baca njegov niti jedan dio, već sve prerađuje, uključujući i stabljiku, koja daje prepoznatljivu zelenu boju pestu po kojem je poznata. I za njega imamo recept. Šefica digitala Večernjeg lista Anamaria Todorić osvrnula se na proteinske dijete, koje su trenutno hit na društvenim mrežama, a imamo recepte i za ukusne voćne salate s pomakom. Slano&slatko sutra je na kioscima uz Večernji list.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije