Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'strast ne plaća režije...'

Ostavila je posao učiteljice i zaposlila se u lancu trgovina: 'Sretnija sam i računi su mi plaćeni na vrijeme!'

škola
Pixabay.com
18.07.2023.
u 14:30

Moja strast podučavanja djece nije mi mogla platiti račune, niti mi je pomogla da noću dobro spavam", rekla je. Moja strast podučavanja djece nije mi mogla platiti račune, niti mi je pomogla da noću dobro spavam", rekla je.

Nakon dvije godine premišljanja i vaganja dobrih i loših strana rada u američkom školskom sustavu, 30-godišnja Maggie Perkins dala je otkaz na poslu učiteljice u osnovnoj školi na Floridi i zaposlila se u lancu trgovina Costco. Uvjeti u školi, kaže ona, bili su jako loši, a iako je imala dovoljno strasti za taj posao, stalno je bila iscrpljena jer je pet godina za malu plaću radila i do 60 sati tjedno. Tijekom svoje karijere u školstvu Perkins je predavala u javnim i u privatnim školama u državama Georgiji i Floridi, a podučavala je učenike od šestih razreda do kraja osnovne. Sada kada radi u lokalnom Costcou kaže da je mnogo mirnija i sretnija nego dok je radila s djecom, ali i da puno bolje živi...

"Trenutno sjedim u uredu i imam radno vrijeme koje mi mnogo više odgovara",  ispričala je za Insider Perkins koja je godinama, uz dvoje vlastite od 4 i 5 godina, brinula i o djeci iz svojih razreda. A onda je, kaže, jednog dana shvatila da još nema ni 30 godina, a da je već previše umorna i iscrpljena od posla u koji se maksimalno davala, te da od toga što radi jedva ima za osnovne potrebe svoje četveročlane obitelji.

"Budući da sam odrasla pokraj Costcoa, oduvijek sam znala da tamo dobro tretiraju zaposlenike i da im je kvalitetu života prilično visoka. Zato sam se, kad se u mom gradu počeo graditi novi Costco, odmah javila za posao", ispričala je, a svoju je priču podijelila i na TikToku gdje je, od kada ga je objavila u prosincu prošle godine, njen video prikupio više od 4 milijuna pregleda. 

@millennialmsfrizz I used to be a teacher and now I work at Costco. This is my first year not having a winter break. I do not miss it at all. My pace of my work life now is so much better, I am not sick or exhausted like I used to be when I was a teacher. When I was a teacher I used my winter break basically to recover and go into the next semester of just surviving. #f#formerteachert#teacherquittokc#costcotiktokr#retailworkere#exteachertiktokc#careertransitiont#teachersonbreak ♬ original sound - Millennial Ms. Frizzle

“Uopće mi ne nedostaje posao učiteljice jer je to bilo puko preživljavanje”, rekla je. "Tempo radnog života mi je sada puno bolji i nisam stalno bolesna i iscrpljena kako sam bila dok sam radila u školi", kaže. Ovo joj je, priča, bila i prva godina bez dugačkog zimskog odmora, no to joj uopće nije nedostajalo. "Kad sam bila učiteljica, zimske sam praznike uglavnom koristila da se oporavim i uđem zdrava u sljedeći semestar".

Perkins kaže i da je zaista voljela biti učiteljica i da je uživala u radu s djecom, a imala je plan da se i sama vrati 'u klupu' i da doktorira na Sveučilištu u Georgiji. Ipak, sada je trenutno, tvrdi, zadovoljna s poslom koji radi i usredotočena na trenutnu karijeru pa joj ni doktorat više nije bitan. “Moja strast za podučavanjem djece nije mi mogla platiti račune pa sam često kasnila i dobivala opomene, a nije mi ni pomogla da noću dobro spavam", zaključila je.

Učiteljica šokirala izjavom: "Dozvoljavam djeci da spavaju na nastavi ako su jako umorni"

Komentara 1

Avatar Tombstone
Tombstone
00:52 19.07.2023.

Price za malu djecu. Dala je otkaz iz protesta jer je guverner DeSantis zabrani da ucitelji u osnovnim skolama ne smiju uciti djecu da je homoseksualnost prirodna I normalna I da muskarci mogu radjati djecu, sto je potpuno protiv njezinih ultraliberalnih gledista. Prica je poznata u USA, dala je otkaz dva dana prije nego ga je dobila. Nesto slicno bracnom paru Obama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije