Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
produžit ćete mu rok trajanja

Ostalo vam je umaka od ručka? Pohranite ga uz pomoć ovog trika s posudama za led!

shutterstock
31.05.2023.
u 07:00

Ako znate da umak više nećete jesti taj tjedan, pohranite ga u zamrzivač

Sigurno vam se nekoliko puta dogodilo da vam ostane umaka za tjesteninu od večere i onda ne znate što biste s njim. Srećom, postoji nekoliko načina da produljite rok trajanja ostatku umaka za tjesteninu, a najbolji način jest da ga pohranite u staklene boce ili neki drugi hermetički zatvoren spremnik. Nakon što se posuda zatvori, može se držati u hladnjaku i na taj način će trajati najmanje četiri ili pet dana. Međutim, ako umak nećete koristiti unutar tjedan dana, može se staviti i u zamrzivač, piše Express

Naime, može se čuvati u malim posudama, ali ako imate ograničen prostor, umak se može staviti i u vrećice za zamrzivanje. Zamrzavanjem će začini u umaku zadržati autentični okus do šest mjeseci, tvrde stručnjaci. Također preporučuju da pripazite da se umak odmrzava na sobnoj temperaturi nekoliko sati kako biste imali najbolji okus te da izbjegavate korištenje mikrovalne pećnice za proces odmrzavanja. 

VEZANI ČLANCI: 

– Umaci na bazi rajčice dulje ostaju svježi zbog kiselosti rajčice koja djeluje kao prirodni konzervans. S druge strane, umake na bazi mlijeka, kao što je onaj koji se koristi u carbonari, najbolje je jesti odmah – objasnili su.

Jedna Tik Tok korisnica nedavno je podijelila pametan trik za pohranjivanje ostataka umaka od rajčice uz uštedu prostora u zamrzivaču, a za to je upotrijebila posudicu za led. U videu je objasnila da, ako zna da umak više neće koristiti taj tjedan, njime napuni posudicu za led i zatim je stavi u zamrzivač. Na taj način može trajati i do šest mjeseci. Mnogi korisnici Tik Toka oduševili su se trikom i zahvalili joj što ga je podijelila, a neki su pisali i da će obavezno isprobati. 

Ovo mnogi nisu znali: TikTok korisnica pokazala kako se zapravo koriste posude za sol i papar

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije