Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neobična osiguranja

Osigurati se mogu čak i još nerođena i neposvojena djeca

pikado
''
06.10.2012.
u 15:00

U Croatia osiguranju klijent je htio osigurati samo ruku kojom igra – pikado, a sve je više onih koji traže osiguranje zbog štete nastale ispitivanjem lijekova

U Hrvatskoj se sve više osiguravaju kućni ljubimci. Tu mogućnost nudi već nekoliko osiguravatelja, a sad je i Allianz uveo osiguranje pasa i mačaka koje prvi put uključuje i zdravstveno osiguranje.Vlasnici koji ga ugovore mogu kompenzirati troškove liječenja, hospitalizacije i lijekova svojih ljubimaca, ali i izdatke za oglašavanje ako im se pas ili maca izgube ili ih netko ukrade. Šteta se nadoknađuje i osobama koje životinja ugrize ili im uništi imovinu, a u skupljoj verziji polica obuhvaća i hotelski smještaj za ljubimca ako je vlasnik hospitaliziran, ima smrtni slučaj u obitelji ili se zbog drugog razloga ne može voditi brigu o životinji. Tko misli da je ovo osiguravateljska bizarnost i pretjerivanje, neka čita dalje. Popis neobičnih osiguranja prilično je dug...

Ekstremni sportovi

Croatia osiguranje kreira posebna osiguranja za osobe koje se bave visokorizičnim sportovima; padobranstvom, paraglidingom, bungee jumpingom ili sudjeluju u igrama poput paintballa te nekim aktivnostima pri posjetu adrenalinskom parku. Pokrivaju i troškove estetskih operacija, ako su potrebne nakon liječenja zbog posljedica nesretnog slučaja, i to na glavi, licu i vratu ili rukama. No, i osiguravatelj prima “specifične” zahtjeve, godišnje po nekoliko u svakom segmentu osiguranja.

– Zahtjev koji nismo mogli ispuniti bilo je osiguranje isključivo desne ruke “od nesposobnosti za bavljenje pikadom.” Klijentu smo ponudili osiguranje od potpune trajne nesposobnosti za bavljenje sportom od posljedica bolesti i nezgode – otkrivaju u CO-u.

Premda je uvriježeno mišljenje da osiguranik koji ugovara životno osiguranje mora biti prilično dobra zdravlja, zanimljivo je znati da CO pokriva i osobu zaraženu sidom, ali samo ako se zarazi tijekom osiguranja.

Grawe u sklopu svoje police štednog životnog osiguranja “Elite 20 plus” pokriva i djecu osiguranika, ali ne samo postojeću! Osigurana su, osim biološke i posvojene, i još nerođena djeca te djeca koja još nisu posvojena.

Lopovski menadžeri

Osigurana svota isplaćuje se ako se dijete razboli od jedne od osiguranih teških bolesti.

U Uniqa osiguranju moguće je osigurati glazbene instrumente, umjetnine, ali i bicikle.

Za tvrtke koje baš ne bi stavile ruku u vatru da će ih njihovi menadžeri uvijek posve odgovorno zastupati, nudi se i osiguranje od menadžerske odgovornosti. Basler osiguranje Zagreb tako u sklopu osiguranje menadžera i zaposlenika pokriva troškove pravnog zastupanja, obrane, ali i svih odštetnih zahtjeva za koje su osobno odgovorni. Zanimljivo je da su uključena, primjerice, potraživanja dioničara za umanjenu dividendu zbog nepotrebnih troškova koji su nastali uslijed loše ili neadekvatne poslovne procjene.

– Takvi nepredviđeni troškovi nastaju kao posljedica tužbe ili odštetnih zahtjeva iz različitih izvora kao što su tužbe dioničara, državnih institucija i regulatora, stečajnih upravitelja, zaposlenika ili same tvrtke – detaljnije pojašnjavaju u Basleru.

“Crime policy” pokriva i imovinsku štetu uzrokovanu kriminalnim djelima provale, pronevjere i razbojništva, između ostalog, od strane vlastitih zaposlenika. Manje je poznato da se osiguranjem kod njih može “pokriti” i profesionalna odgovornost za IT sektor; obuhvaća kršenje povjerenja i privatnosti; prijenos računalnog virusa, ako nije namjerno, povredu prava intelektualnog vlasništva te gubitak ili oštećenje dokumenata ili podataka. Basler ima i osiguranje od odgovornosti u postupku kliničkih ispitivanja lijekova koje nadoknađuje štete nastale testiranjem lijekova na ispitanicima kojima se nadoknađuju posljedice štetnih događaja.

Gubitak rasplodne moći

Osiguranje kućnih ljubimaca, osim Allianza, nude i Croatia, Jadransko i Triglav osiguranje. Uglavnom su pokrivena uginuća uslijed bolesti ili nezgode te ubijanje “u sili” ili iz ekonomskih razloga. U Triglavu pokrivaju čak i gubitak rasplodne sposobnosti i gubitak namjenske sposobnosti životinje.

No, čak i uza sve te kuriozitete, Hrvatska je još pri europskom dnu u pokrivanju osnovnih stavki – života i imovine.

>>Osiguravatelji u akciji: Nude zdravstveno osiguranje ljubimaca

Ključne riječi

Komentara 1

AU
aurelia
17:37 06.10.2012.

U nedostatku novaca osiguravatelji postaju vrlo kreativni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije