Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
anketa otkriva

Orgazam ili dobar san? Evo što bi odabrale žene, a što muškarci

shutterstock
19.03.2024.
u 19:55

Dok je većina izjavila da bi, idealno, spavali najmanje osam sati noću, samo 15 posto žena i 23 posto muškaraca reklo je da to i uspijeva.

Kažu da postoje samo dvije stvari koje biste trebali raditi u krevetu - spavati i voditi ljubav. Ali, za mnoge čini se da ovo prvo svaki put pobjeđuje. Istraživanje navika u spavaćoj sobi pokazuje da bi 85 posto žena odabralo dobar san umjesto orgazma. Za muškarce, možda ne iznenađuje, brojka je mnogo niža, s 52 posto koji preferiraju kvalitetan sam umjesto zadovoljavajućeg seksualnog života, piše Daily Mail. 

Rodna podjela pojavila se u studiji koju je proveo časopis Good Housekeeping na 1800 ljudi. Razlika bi mogla biti jer se čini da je kvaliteta sna žena lošija od kvalitete sna muškaraca, pri čemu 61 posto žena kaže da im san varira, u usporedbi s 53 posto muškaraca. Ali, 79 posto svih ispitanika priznalo je da se općenito bore sa snom i rekli su da spavaju u prosjeku jedan do dva sata manje nego što bi htjeli.

VEZANI ČLANCI: 

Dok je većina izjavila da bi, idealno, spavali najmanje osam sati noću, samo 15 posto žena i 23 posto muškaraca reklo je da to i uspijeva. Također, studija pokazuje da 9 posto parova koji živi zajedno spava odvojeno - od toga 92 posto spava u odvojenim sobama, a 5 posto u različitim krevetima u istoj sobi.

Zbog problema sa spavanjem, došlo je do porasta interesa za pomagala za spavanje, uključujući uređaje za praćenje spavanja, dodatke prehrani, aromaterapiju i specijalizirane čajeve.  Istraživanje je pokazalo da je 72 posto ljudi već kupilo pomagala za spavanje, dok bi četiri od pet bilo spremno kupiti specijalizirane madrace i jastuke koji bi im pomogli da bolje spavaju.

VEZANI ČLANCI: 

Sveučilište Loughborough objavilo je da surađuje s Northamptonskom, dobrotvornom organizacijom za mentalno zdravlje St Andrew's Healthcare, na istraživačkom programu o obrascima spavanja svojih pacijenata. Pokušat će otkriti kakve prednosti promjene načina života mogu imati na obrasce spavanja među onima koji se bore s problemima mentalnog zdravlja.

Prošlogodišnja slična studija pokazala je da pacijenti koji se redovito bave tjelesnom aktivnošću imaju manju vjerojatnost da će patiti od nesanice.

Komentara 1

Avatar Art of Noise
Art of Noise
20:50 19.03.2024.

Dobar san posli' orgazma bi bilo idealno, a može i orgazam posli' dobrog sna. Za nas mlađe. Da moran birati, dobar san, naravno. Podrazumijeva se. Pogotovo kad si "krepan". Nije ti ni do čega osim do spavanja. Doslovno, ne preneseno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije