Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo!

Optička varka koja će vas zbuniti: Vidite li i vi gomilu ljudi na prepunom koncertu?

Reddit
10.09.2023.
u 19:00

Neobična iluzija objavljena je na Redditu još 2019., ali se nedavno ponovno pojavila i potpuno zbunila ljude na internetu

Svi znaju kako izgleda popularni koncert; s tisućama ljudi u gomili, jarkim svjetlima i pozornicom, no jedna je fotografija pokazala da gomila koja uživa u 'live' glazbi nije uvijek baš ono što se čini... Naime jedna se fotografija poigrala s percepcijom ljudi na društvenim mrežama, a optička iluzija na prvi pogled pokazuje prepun glazbeni koncert.

 

Ipak, kad pogledate malo bolje ili na fotografiji ispod, vidite li uopće ljude koji stoje u gomili? Što je s jarkim svjetlima s pozornice? Naime na njoj su samo kombajni berači pamuka koji noću rade u polju; 'gomila ljudi' je polje puno pamuka, a svjetla i pozornica golemi kombajni u noćnoj žetvi...

Um vas je uspio prevariti zbog načina na koji vizualna područja u mozgu primaju i obrađuju informacije, a percepcija je bila iskrivljena jer mozak i oči komuniciraju no stvari se ne povezuju odmah i interpretacija fotografije se mijenja... Neobična iluzija je na Redditu objavljena još 2019.,, a kako piše Mirror nedavno se vratila i potpuno zbunila ljude online.

“Trebalo mi je neko vrijeme da shvatim što je posrijedi, ali još uvijek vidim malene ljude!", komentirao je jedan korisnik, dok je  korisnica dodala: "Na prvi pogled sam mislila da je koncert, a sada mi taj kombajn 'leti' pred očima..."

U koliko sati ste rođeni? Taj podatak otkriva mnogo o vašoj osobnosti!

 

 

Ključne riječi

Komentara 6

LZ
lu_zer
22:53 10.09.2023.

Meni baš izgleda kao Severinin koncert na ovogodišnjim voloderskim jesenima

PR
prajdali100
22:02 10.09.2023.

Ja vidim ogromne mašine i pamuk.

DU
Deleted user
20:30 10.09.2023.

Ne, meni izgleda kao pamuk

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije