Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HALO, DOKTORE

Opada mi kosa na zaliscima, nalaz krvi je dobar, je li problem štitnjača?

štitnjača
Foto: Shutterstock
08.04.2019.
u 08:00

Viši nalaz TSH govori o povećanom stresu, odnosno pritisku na štitnjaču da osigura organizmu veću količinu hormona

"Imam problema sa štitnjačom (malo veći TSH)" započinje korisnik sa svojim upitom na Ordinacija.hr te ističe kako je primijetio opadanje kose.

– Naime, prije par mjeseci primijetio sam da mi je počela opadati kosa na zaliscima. Doktor mi je preporučio da izvadim krv, no nalazi su bili više no odlični. Poslije je rekao da trebam napraviti pregled štitnjače. TSH mi je bio 5.15,T4 102, T3 2.10. Nikad nisam imao problem s tim, ali može li stres biti uzrok većeg TSH-a? U zadnje vrijeme počeo sam osjećati lagani umor u popodnevnim satima – napisao je korisnik. 

Dr. Ante Škaro pritisak na štitnjaču povezuje s povećanim stresom.

– Viši nalaz TSH govori o povećanom stresu, odnosno pritisku na štitnjaču da osigura organizmu veću količinu hormona. Imate po nalazu pritajeni manjak hormona zbog čega imate nižu energiju i opadanje kose. Treba uvesti za početak mali nadomjestak hormona štitnjače te uravnotežiti bioritam (sva jača psihofizička naprezanja staviti ujutro i rano poslijepodne, kasno popodne opuštanje, noću spavanje – odgovorio je dr. Škaro, a pitanje možete ovdje postaviti i vi.

Supernamirnice koje trebate imati u svom domu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije