Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro je znati

Omekšivač za rublje nema samo jednu primjenu: Evo što sve možete s njim!

Shutterstock
26.08.2023.
u 07:00

Možete ga koristiti u svim dijelovima kuće

Miris omekšivača za rublje zasigurno je jedan od boljih mirisa — svjež, a opet ugodan u isto vrijeme. No, jeste li znali da se omekšivač ne mora koristiti samo za rublje? Zapravo ga možete koristiti u svim dijelovima kuće. Evo nekoliko sjajnih trikova za održavanje svake sobe svježom i svake površine čistom, pomoću omekšivača, piše Hellaproperty.

Osvježava prostor: Bočicu s raspršivačem napunite omekšivačem i vodom u omjeru 1:3 te poprskajte zavjese i tepihe, a na ovaj način možete osvježiti i unutrašnjost automobila.

VEZANI ČLANCI:

Skida stare tapete: Pomiješajte pun čep omekšivača sa 4 dl vode, potopite spužvicu i ostavite da stoji 30 minuta, pa time premažite tapete.

Čisti zagorene tave: Zagorjele tave mogu biti prava muka. No, umjesto da ih agresivno ribate, pokušajte namočiti tavu sa žlicom omekšivača otopljenog u toploj vodi. Ostavite ga da odstoji preko noći i ujutro ćete ju lakše oprati. Zagorjela će kora odmah skliznuti.

Obnavlja četke: Isperite četke za farbanje i čišćenje odjeće u 2 l vode s kap-dvije omekšivača i bit će mnogo mekše.

Uklanja tragove od vode: Dodajte 1/2 šalice omekšivača u 1/2 šalice tople vode i poprskajte po površini. Očistite spužvom i ostavite da se osuši. Mrlje treba odmah obrisati i neće ostati nikakav kemijski miris.

Sprječava taloženje prašine: Ulijte kap, dvije nerazrijeđenog omekšivača na meku krpu, i prebrišite televizor i računalo. To će ukloniti statički elektricitet i manje će 'skupljati' prašinu.

Glanca staklene površine: U bočicu s raspršivačem ulijte omekšivač i vodu u odnosu 1:4. Poprskajte meku krpu i obrišite prozore, tuš-kabinu, ogledala, a zatim prebrišite suhom krpom.

Omekšava tepihe:  Kako biste raspršili vlakna i osvježili miris, pomiješajte vruću vodu i omekšivač, pošpricajte po tepihu, ostavite nekoliko minuta i operite parnim sredstvom za čišćenje tepiha. Važno je dobro ga oprati ako imate malu djecu ili životinje.

Liječnica otkrila da rublje nikada ne bismo trebali sušiti u kući, nije dobro za zdravlje!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije