Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Odabir uredskih stolica prema vrsti posla i namijeni za koju će služiti

TopChair
Foto: PR FOTO
1/7
PR
Autor
PR članak
01.12.2015.
u 08:30

Uz mnoštvo stolica koje možemo vidjeti nije lako odabrati ''onaj pravi''. Umjesto da samo odete i kupite novu stolicu, upitajte se: ˝kakva će stolica odgovarati mom radnom mjestu?˝
Vrste stolica koje se mogu pronaći ovisno o radnom mjestu su: menadžerske, operativne uredske stolice, konferencijske stolice, ergonomske, lounge i ugostiteljske, medicinske, industrijske, stolice za dugotrajno sjedenje i sl.

Menadžerske uredske stolice

Menadžerske uredske stolice kao 6900 ORGA dizajnirane su kao moderan, stilski, ergonomski i funkcionalan dio radnog stola koji pruža komfor i prestiž na radnom mjestu. Razne ergonomske mogućnosti podešavanja olakšati će Vam i učiniti svakodnevni rad lakšim. Menadžerske stolice dizajnirane su za intenzivnu upotrebu.

Operativne uredske stolice

Operativna uredska stolica sastoji se od sjedala, postolja (nožišta) i naslona za leđa, sa ili bez rukonaslona. Rukonasloni su, u većini slučajeva, samo nadogradnja na postojeću konstrukciju stolice. Funkcionalno je prilagođena potrebama radnog mjesta za osmosatnu uptorebu, npr. radu na računalu, pisanju, čitanju, itd.

Foto: PR FOTO

Konferencijske stolice

Konferencijske stolice i naslonjači služe za sjedenje prilikom održavanja sastanaka, konferencija i sličnih događaja, a nalaze se u kongresnim dvoranama i sobama za sastanke. Taurus konferencijska stolica je savršeni primjer. Stolice za posjetitelje i čekaonice zajednički je naziv za stolice i klupe koje u uredskim prostorima služe za prijem i sjedenje gostiju i stranaka i u pravilu nemaju radni karakter.

Ergonomske uredske stolice

Uredska stolica, u kojoj se dnevno provede osam ili više radnih sati, treba podrazumijevati ergonomski oblik i biti veoma udobna i kvalitetna. Ergonomske stolice su ključne za rad svakog zaposlenika koji ima problema sa boli u leđima ili ostalim mišićima. Znanstveno je dokazano da ergonomske uredske stolice pomažu u sprečavanju boli i neugode prilikom dugotrajnog rada za stolom. Ergonomski radni stolci ne prisiljavaju korisnika na zauzimanje rigidnog položaja, nego mu omogućavaju dinamično sjedenje i savršeno balansiranje tijela. Na ergonomskom radnom stolcu tijelo automatski zauzima najbolji mogući položaj s maksimalnim rasterećenjem kralježnice. To ne samo da štiti od dugoročnih ozljeda, nego također omogućuje koncentriran rad bez umora pri sjedenju.

Foto: PR FOTO

Lounge i ugostiteljske stolice

Lounge i ugostiteljske stolice su stolice za unutarnje i vanjsko okruženje koje odgovaraju svakom okruženju. Mogu se pronaći klasične i barske stolice, ovisno o uređenju interijera.

Specijalne sjedalice

Foto: PR FOTO

Pod specijalnim sjedalicama smatramo industrijske, gamerske, medicinske ergonomske i stolice za dugotrajnu upotrebu. Industrijske stolice poput 1290 PU ASYN idealne su za rad na traci te u industrijskim pogonima.

Medicinske i labaratorijske ergonomske stolice najčešće se koriste u bolnicama, domovima zdravlja, ordinacijama dentalne medicine i drugim zdravstvenim institucijama te ih najčešće koriste doktori i medicinske sestre. Glavan atrakcija među takvim stolcima je medicinska stolica sa sjedištem poput sedla koje potiče pravilno držanje gornjeg djela tijela.

Stolice za dugotrajnu upotrebu koriste se za poslove poput dipečera ili kontrolora leta koji te su namjenjene za 24-satnu upotrebu. Ergonomski su oblikovane i izuzetno udobne kako bi omogućile fokusiran rad tokom cijelog radnog vremena.

Vrlo je važno da radno mjesto bude prilagođeno Vama, a ne obrnuto. Na taj način čuvate Vaše zdravlje, koncentrirate se na posao te ostvarujete bolje poslovne rezultate.

Želite prijaviti greške?