Nutricionistkinja razbija mit o glutenu
Koja je razlika između intolerancije na gluten, alergije ili celijakije i kako ova stanja utječu na svakodnevni život, u videu objašnjava Diana Gluhak, mag. nutricionizma.
Komentari 4
Ajme...nutricionisti🤘
Nutricionistica
ona nije liječnik! tu je velika razlika. i presudna. gluten je problem za jako jako mali dio ljudi. i nije tako veliki problem, kako nam ga prikazuju. znam ljude sa celijakijom, i sve mi je jasno. promijeniti hranu i to je to, nema tu nikakvih posljedica i teškog života. celijakija je teško dokaziva. znate da od 12 prijavljenih sumnji samo se jedna dokaže da je osjetljivost na gluten? i da najviše 2% stanovnika ima nekih problema sa glutenom u hrani? kako znanost napreduje, doći ćemo do stanja kao i u psihijatriji, psihologiji, gdje se u 30 godina razvilo 400 psihičkih bolesti, od mentalne retardacije se kroz adhd, savante, do pravog autizma razvilo na stotine poremećaja, a vjerojatno se radi o dva tri suštinski različita poremećaja. moraju ljudi nešto raditi i na nečemu diplomirati! :) jedite sve, bez brige, ne gledajte sastav, već pazite na količinu, i to je sve. kolko su naši stari pojeli masnog špeka, i lošeg vina, pa doživjeli pokretni 80 godina, a mi uz 'zdravu prehranu' neće bit pokretni sa 60...?!
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Od glutena poteskoce ima 2% hipohondrijaka i 50% suploglavaca koji imaju previse vremena i novaca!