Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glamurozni dočeci

Evo kako se dočekala 2014. : Rekordni vatromet u Dubaiju, u Londonu i snijeg s okusom breskve

Dubai
Foto: Twitter
1/30
01.01.2014.
u 08:00

Nakon još jednog veličanstvenog vatrometa u Sydneyju, "eksplodirali" su i dočeci u Tokiju, Šangaju, Hong Kongu, a najspektakularniji bio je onaj u Dubaiju koji je upisan u Guinnessovu knjigu rekorda

I ove godine mnoge su se svjetske metropole natjecale u veličanstvenim vatrometima za doček Nove. Jedan od najspektakularnijih vatrometa bio je onaj u Dubaiju, gdje su srušili rekord po masovnosti vatrometa. Ispalili su čak 560.0000 raketa!

Među gradovima koji su već poznati po vatrometima svakako su australski Sydney i Melbourne. Sedam tona vatrometa u 14 sati po našem vremenu osvijetlilo je nebo nad Sydneyem koji je radosno pozdravio dolazak 2014. godine. Novogodišnji doček u Sydneyu smatra se jednim od najmasovnijih na svijetu, s više od 1,6 milijuna gledatelja koji su u tamošnjoj luci uživali u vatrometu koji se prvi put u 10 godina ispaljuje sa sydneyske Opere.

Prvi su u Novu godinu ušli stanovnici južnopacifičkih otočja Samoe i Kiribatija u 11 sati po našem vremenu, dok je Novi Zeland u Novu 2014. godinu ušao točno u podne.

Pripreme za doček Nove godine bile su burne na Filipinima, gdje je u tamošnjim vatrometima uoči dočeka ozlijeđeno 260 ljudi.

U Japanu Shinto svećenici okupili su se kako bi pozdravili novu godinu. Ulazak u 2014. dočekali su u 16 sati po našem vremenu i to uz molitvu u hramovima za svoje najbliže.

Sat vremena kasnije slavili su u Kini gdje je mnoštvo okupljenih na gradskim ulicama uživalo u spektakularnom vatrometu iznad Victoria Harboura u Hong Kongu. Rakete su ispaljivane sa sedam nebodera.

Na Kineskom zidu u Pekingu održana je novogodišnja svečanost koju su upriličili bubnjari i spektakularan svjetlosni show uz neizostavni vatromet.

Osim Sydneya, jednim od najmasovnijih dočeka Nove godine je onaj na plaži Copacabani u Rio de Janeiru gdje su okupljeni gledali vatromet iz mora.

Vatromet je bio nezaobilazan i na Tajvanu. Stanovnici i turisti Tapeia Novu su dočekali uz rock skupinu Mayday. I na Filipinima se slavilo, ali nešto skrominije s obzirom da je tu zemlju nedavno opustio supetajfun. U Seulu su odzvonila tradicionalna 33 udarca brončanog zvona iz XV. stoljeća.

U 8 - minutnom vatrometu su uživali i stanovnici Singapura, a najviše ih se okupilo u financijskoj četvrti grada. Na sjeverozapadu Indonezije koji primjenjuje šerijatsko pravo, policija je zaplijenila petarde i pirotehnička sredstva jer je proslava Nove godine zabranjena i smatra se "nečistom".

U središtu Džakarte postavljeno je dvanaest pozornica s prizorima iz različitih kultura indonezijskog arhipelaga.

U New Yorku je organizirano tradicionalno novogodišnje odbrojavanje uz veličanstveni vatromet, a slavlje nije izostalo niti u Moskvi, gdje je uz pojačanu sigurnost zbog terorističkih napada koji su se dogodili u posljednja dva dana, ispaljeno mnoštvo raketa za spektakularni vatromet iznad Kremlja.

U Londonu je vatromet "praćen snijegom" s okusom breskve i jestivim konfetama s okusom banane.

U glavnom gradu Ukrajine, Kijevu, oko 100.000 ljudi pjevalo je himnu na gradskom Trgu nezavisnosti u prilog daljnjoj integraciji u Europu.

Tajland je u 2014. ušao u 18 sati, dok su Indija i Šri Lanka Novu pozdravili u 19.30 po našem vremenu.Pakistan je u Novu godinu ušao u 20 sati po našem vremenu, Irak u 22, a Grčka 23 sata. Sat vremena nakon Hrvatske, u Novu godinu ušla je Velika Britanija, Brazil u 3 sata ujutro, a dijelovi SAD-a i Kanade u 6 ujutro.

Tajland je u 2014. ušao u 18 sati, dok su Indija i Šri Lanka Novu pozdravili u 19.30 po našem vremenu.

Posljednji će u Novu ući stanovnici Baker Islanda i Howland Islanda u SAD-u, koji će 2014. dočekati danas u 13 sati po našem vremenu.

Komentara 3

EV
evropljanin
07:44 01.01.2014.

SRETNU VAM NOVU GODINU HRVATI! Ali ova vijest kako se slavi lo u DUBAJU izula mi je cipele. SUPER VIJEST!

Avatar Meggi
Meggi
13:24 01.01.2014.

Kad tako budu 'razbacivali' novac i na siromašne, onda ću biti opčinjena, ovako sam samo ravnodušna. Tuđe bogatstvo i neosjetljivost me rastužuje, davanje i empatija me zadivljuje. SRETNU NOVU uz velike promjene stavova u našim srcima želim nam svima!

DU
Deleted user
14:49 01.01.2014.

Jeli slinic bio u dubaiu??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije