Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
05.07.2021. u 10:59

Mjestašca su to koja nude mogućnost osame, uživanje u prirodi, ljepotu plaža bez gužve i vreve. I sigurnost, koja je na prvom mjestu

Od Savudrije u Istri do Molunta na krajnjem jugu naše zemlje – ruta je to ovogodišnje Turističke patrole, jednog od naših najstarijih i najvažnijih brendova.

Nove stranice koje smo okrenuli lanjske, za hrvatski turizam nikad izazovnije godine, stavivši u fokus mala mjesta na obali, nastavili smo ispisivati i u našoj ovogodišnjoj ljetnoj avanturi, koja traje od 1975. godine, no nikada nije bila toliko specifična kao posljednje dvije godine.

Naši vam reporteri otkrivaju čari malih sredina godinama neopravdano skrivenih od očiju javnosti. Mjestašca su to koja nude mogućnost osame, uživanje u prirodi, ljepotu plaža bez gužve i vreve...

Ona su spoj sigurnosti, koja bi nam svima trebala biti na prvome mjestu, i uživanja u ljetu i zasluženom odmoru. Ove godine temeljitu inspekciju Večernji list provodi u 29 takvih mjesta na obali, za neke od njih možda nikada niste ni čuli, iako su i lijepa i vrijedna posjeta.

Upravo su takva odredišta u vrijeme pandemije postala destinacije koje gosti, podjednako i domaći i strani, sve više traže, pri tome se okrećući istraživanju neotkrivenih turističkih bisera Hrvatske. Neka od mjesta koja naši reporteri posjećuju ovoga ljeta nikada nisu bila u konkurenciji za šampiona jadranskih destinacija.

Odlučili smo ih promovirati kako bismo im dali zamah, a domaćem gostu – važnijem nego ikad dosad – pomogli pri odluci kamo će ovo ljeto. Sve su to razlozi zbog kojih je upravo 29 malih mjesta u središtu naše patrole, a gostoljubivost i susretljivost domaćina, njihovo znanje i volja da udovolje specifičnim zahtjevima suvremenoga gosta kvalitete su na koje ćemo posebno obratiti pozornost.

Ocjenjivat ćemo i čistoću i urednost mjesta, plaže, kvalitetu smještaja i ugostiteljske ponude, provjeriti kakva je razina opskrbljenosti, ima li sadržaja za djecu...

Uz reportaže o malim mjestima zabilježit ćemo i crticu iz većeg mjesta ili grada koji se u blizini nalazi, otkriti neke nepoznate ili manje poznate dragulje na našoj obali te preporučiti što nikako ne smijete propustiti, ako vas put navede u određenu destinaciju, od Savudrije do Molunta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije