Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slana ili slatka

Novi gurmanski trend s TikToka: Jeste li već probali pizzu od lubenice?

TikTok/@hasssan0616
29.08.2022.
u 11:30

Kada se pravilno nareže, lubenica može biti ukusna i čvrsta podloga, poput tijesta za pizzu, a mnogo je sastojaka kojima se može nadopuniti njenu slatkoću.

Bilo da se miješa u koktele, dodaje u salatu ili samo nareže, bezbroj je načina da budete kreativni sa slatkom i sočnom lubenicom, a svoju je popularnost doživjela čak i - pizza od lubenice. 

Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati....

1/12

Kada se pravilno nareže, lubenica može biti ukusna i čvrsta podloga, poput tijesta za pizzu, a mnogo je sastojaka kojima se njena slatkoća i tekstura mogu nadopuniti.

@hasssan0616 Watermelon pizza #watermelonpizza ♬ Watermelon Sugar x Seaside ((Slowed + Reverb)) - Radio Edit - Eduardo XDD & Luci4 & slow//reverb

Ako tražite nešto jednostavno, lubenici dodajte nekoliko žlica svježeg tučenog vrhnja, a zatim ju pospite s miješanim bobičastim voćem i svježom, nasjeckanom mentom. Izrežite na četiri jednaka dijela kao pizzu i uživajte! Na nju možete staviti i grčki jogurt, borovnice, narezane bademe i malo meda ili pak jogurt s okusom kokosa, nasjeckani mango, ananas i kivi.

Slana pizza s lubenicom

Ako ste ikada slatku i sočnu lubenicu jeli u salati, znate kako dobro nadopunjuje kremaste, slane sastojke poput fete ili kozjeg sira i razno voće. Evo jedan recept za slanu pizzu od lubenice, a sve što vam treba je lubenica, malo feta sira, svježa menta, sol i maslinovo ulje.

@feelgoodfoodie I’ve made watermelon pizza before, but never like this! 🍉🍉 This might be TikTok’s latest and weird food trend IB @Elburritomonster ♬ original sound - Feel Good Foodie

Sastojci:

1 veća lubenica bez sjemenki
200 g feta sira, izmrvljenog
1 šaka svježih listova metvice
malo sol ili pahuljice morske soli
ekstra djevičansko maslinovo ulje

  • Velikim nožem prerežite lubenicu na pola. Zatim iz najširih dijelova lubenice izrežite dva kruga debljine 2.5 cm; to će biti "tijesto". Ostatak lubenice narežite i spremite u hermetički zatvorenu posudu u hladnjak.
  • Stavite krugove lubenice na dasku za posluživanje ili veliki pladanj s rubom (izbjegavajte korištenje ravnog tanjura ili daske za posluživanje jer će lubenica puštati sok). Svaki krug narežite na osam kriški, koristite rezač za pizzu ili nož.
  • Preko svake kriške lubenice pospite malo izmrvljenog feta sira, a zatim škarama narežite listiće mente i pospite ih po vrhu
  • Posolite (ukupno jedan ili dva prstohvata za sve) i pokapajte maslinovim uljem, savjetuje Real Simple.

Što jesti za život bez boli i upala? Stručnjaci otkrivaju koje namirnice uključiti u prehranu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije