Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve je drugačije

Nove majke često su izbezumljene nakon porođaja

Trudnica
11.05.2012.
u 15:15

Roditelji su često nesvjesni svih emocionalnih izazova koji ih čekaju nakon što se beba rodi i dođe kući.

Dvije od pet majki novorođenčadi priznaju da im je teško nositi se sa svakodnevnim izazovima majčinstva.

– Većina pretporođajnih tečajeva za buduće roditelje temelji se na fizičkom zdravlju, primjerice izboru između prirodnog porođaja ili onoga uz ublažavanje boli i slično. Jako se malo pozornosti pridaje emocionalnom dijelu roditeljstva – kaže Chris Cuthbert, jedan od voditelja istraživanja.

Dodaje da je važno da i očevi i majke imaju pristup pretporođajnoj edukaciji gdje bi naučili na koji se način brinuti od djetetu. Tako bi se pripremili za sve emocionalne izazove koji ih čekaju kada beba dođe kući.

– Prvih nekoliko tjedana života jako je važno za dijete, ali život roditelja, pogotovo majke, preokrenut će se naglavačke. Manjak sna, izolacija, usamljenost i strah da nešto rade na pogrešan način mogu ih izbezumiti. Također, ako se netko brinuo za njih kada su bile trudne, nakon porođaja žene će se vjerojatno osjećati napušteno. To je vrijeme kada najviše trebaju podršku – tvrdi Siobhan Freegard, vlasnica internetskog portala za roditeljstvo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije