Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlični savjeti

Nikad ukusniji: Malo poznati trik kuhara za pravljenje "savršenog" cheeseburgera!

Shutterstock
01.09.2023.
u 10:25

Ključna je jednostavnost, a važno je i obratiti pažnju na dodatke, ali i na pecivo

Znate li kako napraviti savršen hamburger? Od toga kako dobiti rastopljen sir, baš onakav kakav treba biti, do toga što točno treba ići u samu pljeskavicu, stručnjaci imaju sve savjete i trikove koji će vam trebati, piše Mirror

Jednostavnost je ključna: Oliver Marlowe, vlasnik i glavni kuhar tvrtke Lunar Pub Co u Londonu, tvrdi da je ključ najboljeg hamburgera da stvari budu jednostavne."Jednostavna podešavanja mogu napraviti veliku razliku kada su u pitanju hamburgeri. Prvo, uložite u dobru lepinju ili, još bolje, napravite vlastitu. Međutim, najvažnije je koristiti mješavinu izvrsnog goveđeg mljevenog mesa ( 80%) i goveđu mast (20%) za izradu vaših pljeskavica – njima nemojte ništa više dodavati, samo začinite mljeveno meso kao što biste začinili odrezak i bit će super. Pecite pljeskavice tako da su još malo ružičaste u sredini i onda ih stavite na tanjur da odstoje, kao što biste učinili s bilo kojim komadom govedine", objasnio je.

VEZANI ČLANCI:

Jack Stein, glavni kuhar u restoranima Rick Stein, podržao je ovaj savjet, posebno omjer mesa i masnoće u burgeru od 80:20. "Ja začinim burger tek kad je na roštilju. Najvažnije je ne pretrpati burger s previše dodataka! Sve što trebate da biste istaknuli prirodne okuse je kvalitetan kečap, a ja volim raditi senf i majonezu za dodatni profil okusa", dodao je.

Sjajni dodaci: Za Mikea Reida, kulinarskog direktora u Rare Restaurants, sve je u nadjevima, a burger ne bi bio potpun bez jedne stvari. "Po mom mišljenju, burger ne može biti burger bez kiselih krastavaca. Sladak, ali oštar okus savršeno uravnotežuje bogatstvo mesa. Volim koristiti ukiseljene krastavce, ali sam također obožavatelj ukiseljenog luka – možete prepržiti ukiseljeni luk tako da ga narežete na lijepe i debele ploške i karamelizirate u tavi s puno maslaca da dodate potpuno drugačiju dimenziju okusa. I ne zaboravimo na najvažnije - sir", ispričao je. Jack Stein za ovo ima savjet koji "mijenja sve", tvrdeći da samo trebate dodati nekoliko kapi vode u sir kada ga pečete na roštilju, prije nego što ga pokrijete poklopcem da se peče na pari, jer ćete tako dobiti "savršeno otopljeni sir".

VEZANI ČLANAK:

Matt Sullivan, izvršni kuhar grupe u Young Pubs dodao je: "Skromni hamburger – toliko toga treba ispraviti, a toliko toga može poći po zlu. Kada se radi o izradi savršenog hamburgera, element broj jedan je kruh. Kruh treba biti određene slatkoće, a tekstura za žvakanje i meke mrvice trebale bi savršeno funkcionirati zajedno." Podijelio je nekoliko savjeta za pravljenje peciva za hamburger, a prvi je bio da provjerite je li temperatura kruha dobra prije nego što sve sastavite - ili ćete završiti s hamburgerom koji ima mokro dno, odnosno donje pecivo.

"Za bazu, provjerite je li dobro prepečena prije dodavanja izdašne porcije umaka, koji djeluje kao štit koji sprječava sokove iz pljeskavice da unište hamburger. Što se tiče gornjeg peciva, želite da ono bude lagano i prozračno, što se može postići pečenjem na pari. To možete učiniti tako da pecivo stavite na vrh vaših pljeskavica dok se peku na roštilju ili tavi. Dodajte mlaz vode u tavu i stavite poklopac. Ovo stvara malu parnu sobu za hamburger i peče pecivo na pari do savršenstva. Što se tiče jedenja hamburgera, nikada ne koristite vilicu ili nož!", savjetovao je.

Jednostavan trik kako brzo i lako dobiti savršeno tanko narezane komade luka:

 

Komentara 1

Avatar tarana
tarana
10:47 01.09.2023.

Kolesterolska megabomba....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije