Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iznenadila se

Nije znala da je trudna sve dok nije počela rađati: 'Bila sam šokirana'

Faye White
14.09.2023.
u 10:30

'Život je bio vrlo prosječan sve dok se jednog jutra nisam probudila uz ogroman nalet vode'.

19-godišnja Faye White iz Braintreeja u Engleskoj tvrdi da nije imala pojma da je trudna - sve dok njezina novorođena kći nije doslovno izašla iz nje. White, koja je 6. svibnja rodila svoju kćer Lunu-Grace Behrens, čak je svoj puknuće vodenjaka pripisala infekciji urinarnog trakta, prije nego što je počela rađati, prenosi New York Post.

'Napravila sam oko šest testova na trudnoću tijekom devet mjeseci i svi su bili negativni', rekla je Faye, koja je priznala da ona i njezin partner s kojim je četiri godine, Aidan Behrens (21), ne koriste redovito kontracepciju: 'Znala sam da postoji element rizika'. Faxe, koja ima dvogodišnjeg sina, Brody-Chasea, i koja je izgubila još jedno dijete u 18. tjednu, rekla je da ova trudnoća nije nimalo slična njezinim ostalima.

VEZANI ČLANCI: 

Ova mlada mama je objasnila da je njezin menstrualni ciklus bio normalan prije poroda i da nije imala vidljiv trbuh. Prepoznala je simptome blagog refluksa kiseline, koji je uobičajen tijekom trudnoće, ali to nije izazvalo nikakvu uzbunu. 'Život je bio vrlo prosječan sve dok se jednog jutra nisam probudila uz ogroman nalet vode', rekla je. Faye je, nakon što je već ranije rodila, znala da rađa čim su joj počeli trudovi. Rekla je da je u šoku i zbunjena, te je izbezumljeno zvala svekrvu da je odveze u bolnicu.

'Otišla sam na WC jer sam osjećala jak pritisak i nešto je izlazilo. Odgegala sam natrag u svoju spavaću sobu i ispostavilo se da je to bila njezina noga. Na kraju sam pozvala hitnu pomoć - prisjetila se. Doslovno je sve puklo. Bila sam u punim trudovima. Od trenutka kada mi je pukao vodenjak do poroda, prošlo je dva sata, bilo je tako brzo', prisjetila se

White je hitno odvezena na mjesto gdje ju je trebao pokupiti helikopter i odvesti u obližnju bolnicu. Ali, njezino je dijete stiglo brže nego što se očekivalo - u stražnjem dijelu vozila hitne pomoći pokraj nogometnog igrališta. 'Morala sam je poroditi u stražnjem dijelu', rekla je Faye, koja se morala zadovoljiti s kisikom i dušikovim oksidom u kolima hitne pomoći, slabijom varijantom od one koju dobivaju u bolnici, 'Većinu sam vremena molila za morfij'.

Unatoč priznanju da nije zainteresirana za još djece, Faye je rekla da se njezin majčinski instinkt odmah proradio: 'Od trenutka kad sam znala da dolazi, znala sam što se događa i pomislila sam: U redu, to je naše dijete, idemo sve dobro posložiti. Razmišljala sam o njoj. Samo sam je htjela vidjeti i uvjeriti se da je dobro'.

VEZANI ČLANCI: 

Beba Luna rođena je s 37 tjedana, teška šest kilograma. Hitno je prebačena na neonatalnu jedinicu intenzivne njege u bolnici Broomfield zbog komplikacija pri porodu uzrokovanih bolnim devetominutnim trzajevima, koje su joj ostavile blagu hipoksično-ishemijsku encefalopatiju (HIE). 'Teško je znati kako će to utjecati na nju, može se dalje razvijati', rekla je Faye koja je svoju bebu odvela kući 10 dana kasnije. Prijatelji su joj pomogli da opskrbi dom stvarima za kćer. Bolnica joj je dala besplatne pelene.

'Prilagodba je bila stvarno laka. Imaš jedno i život je lud jer nisi navikla imati djecu, imaš dvoje i nije toliko drugačije', rekla je. Ona vjeruje da je iznenadno rođenje njezine bebe pravo čudo. 'Prkosila je izgledima. Ono što je prošla, radi sjajno. Sada ne mogu zamisliti život bez nje. Volim da mi je život užurban, a ona ga definitivno održava užurbanim', dodaje.

A nakon ove trudnoće, Faye  tvrdi da je zauvijek završila s djecom: 'Bila sam u stražnjem dijelu vozila hitne pomoći i tražila da mi izvade utrobu. Gotova sam. Trenutno radim analizu krvi kako bih prešla na kontracepciju'.

Žena ostala trudna u 56. godini: 'Mislila sam da su doktori ludi i da je to nemoguće!'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije