Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravo

Neviđeno ukusni burgeri od cvjetače – najbolji način da se barem na jedan dan odreknete mesa

Tatjana Miletić/MyTastyPot
15.03.2022.
u 07:05

Ovi super zdravi burgeri mogu se jesti sami ili kao dodatak nekom jelu. Mi smo ih klincima poslužili uz varivo i bili su oduševljeni.

Recept je osmislila gastroblogerica Tatjana Miletić, a na njezinom blogu MyTastyPot pronaći ćete inspiraciju za svaki dan u tjednu.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Burgeri od cvjetače

Sastojci:

400 g cvjetače, 1 manja glavica 

50 g parmezana

šaka peršina

malo vlasca

malo metvice

žlica limunova soka

1 jaje

3 žlice maslinova ulja

puna žlica brašna

puna žlica krušnih mrvica

žličica za'atar začina

sol

Priprema

Cvjetove cvjetače stavite u kipuću vodu i kuhajte dok malo ne omekšaju - ne duže od 5 minuta, zatim ih prelijte hladnom vodom i dobro ih ocijedite. Možete ih kuhati i u pećnici na pari oko 20 minuta. Peršin, metvicu i vlasac usitnite i sjedinite u blenderu zajedno s cvjetovima cvjetače. Zatim dodajte ribani parmezan, jaje, sok od limuna, ulje, začine, pa onda brašno i krušne mrvice i sve zajedno sjedinite. Vlažnim rukama formirajte kuglice, a zatim ih spljoštite formirajući oblik manjeg burgera. Poredajte ih na tanjur i držite u hladnjaku barem sat vremena. Prije nego krenete s pečenjem, držite ih 15 minuta na sobnoj temperaturi. Pecite ih na maslinovu ulju po 3-4 minute dok ne uhvate lijepu koricu i boju, a zatim odložite na ubrus da se iscijede. Možete ih služiti i tople i hladne kao prilog nekom jelu, a odlični su kad se jedu i samo uz salatu.

Komentara 1

DU
Deleted user
10:33 15.03.2022.

Na taj način i ja radim ove burgere. Sve je sjajno i ukusno. Jedini je problem što sam gladan nakon dva sata od obroka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije