Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gomilanje stvari

Nered vam je u ormaru, autu, potkrovlju? Evo što to govori o vama

nered u ormaru
Foto: Thinkstock
21.08.2017.
u 11:37

Iako vam je cijela kuća sređena, u potkrovlju imate stvari još od pokojne prabake, a ormar vam 'kipi' zbog odjeće koju nikada ne nosite. Vrijeme je da nešto poduzmete

Mnogi muškarci "ne znaju" da se prljave čarape ne bacaju po raznim dijelovima sobe već u košaru za prljavo rublje, no unatoč tome što bi kraj njih danima mogli prolaziti i ne primjećivati ih, u njihovu automobilu smeta im i najmanja mrvica koja se često i ne vidi golim okom. S druge strane, žene trče za njima i spremaju cijelu kuću, no ormar im bolje ne otvarajte.

Čast iznimkama, no većina ljudi ima svoju neurednu stranu. No jeste li se ikada pitali što to govori o vama? Ako jeste, no niste sigurni u odgovor, sada to možete otkriti u nastavku teksta.

Ormar s odjećom
Imate problem s nostalgijom. Ormar prepun odjeće koju zapravo ne nosite znači da patite za prošlim danima kada ste bili mlađi, mršaviji, sretniji... Uske traperice u koje već godinama ne stanete podsjećaju vas na vrijeme kada ste izlazili s društvom i ludo se zabavljali. Umjesto da čuvate staru odjeću i patite za prošlim vremenima, riješite se stvari koje ne nosite i iziđite s partnerom ili prijateljicama te prestanite samo maštati o tome.

Radni stol
Imate problem s odugovlačenjem. Papiri i računi na vašem stolu samo se gomilaju, a vi stalno odgađate kada ćete pospremiti nered. Prestanite to raditi! Sve nepotrebne papire odmah bacite na reciklažu, račune platite i spremite odreske i držite svoju radnu površinu čistom, osjećat ćete se mnogo ugodnije.

Nered u automobilu
Nemate granice. Nered u automobilu često je prvi znak da ste preopterećeni jer automobil bi trebao biti vaš prostor, a ne odlagalište. Zapitajte se pretrpavate li se obvezama kako biste sami sebi mogli reći da nemate vremena napraviti neke promjene u životu? Trčite na sve strane i jednostavno nemate nikada vremena ni za što. Počnite raditi na promjenama. Postavite granice na poslu i s ljudima s kojima niste toliko bliski. Imate ćete bolje odnose, manje stresa i veću povezanost s ljudima koji su vam uistinu bitni u životu.

Nered u garaži
Imate problem s izbjegavanjem. Kutije pretrpane nepotrebnim stvarima samo se gomilaju u vašoj garaži? Ako niste pogledali što ima u njima otkad ste se uselili, sigurno vam ni nisu toliko potrebne. Uzmite si 25 minuta i u to vrijeme pokušajte se riješiti što je više moguće stvari. Nakon toga napravite pauzu i ponovite postupak. Bit ćete puno sretniji.

Nered na tavanu
Osjećate krivnju. Stare čestitke i darovi koji vam se nikada nisu svidjeli samo se gomilaju u vašem potkrovlju. Na tavanu imate brojne stvari iz prošlosti, no što ih više sakupljate, to stvarate veću emocionalnu prtljagu. Ono što vas veseli kada to ponovno vidite nije nered, no sve stvari za koje i ne znate čije su jednostavno bacite bez imalo grižnje savjesti jer vas sigurno pokojna prabaka ne promatra i ne misli kako ste super jer i dalje čuvate njezin stari stolac koji bi se raspao iste sekunde kada bi netko sjeo na njega. 

Ključne riječi

Komentara 2

NE
nevjernitoma
12:29 21.08.2017.

Ovaj clanak mi vise govori o kvaliteti novinara !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije