Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mljac!

Nemate roštilj? Evo kako ispeći savršeni klip kukuruza - na tavi!

kukuruz
Davor Višnjić/PIXSELL
02.10.2023.
u 08:00

Kad kukuruz izvadite iz tave, natrljajte ga omekšalim maslacem i začinite sitnom morskom soli, i to je to; u slast"

Iako je obično najbolji kada mu je sezona (od kasnog proljeća do rane jeseni), u većini trgovina je kukuruz dostupan tijekom cijele godine, a savršeno ide uz svaki obrok. I iako je najbolji kada je ispečen na grillu, ako nemate roštilj.možete ga pripremiti i na tavi lijevanog željeza, samo slijedite ove korake.

1. Ogulite klipove kukuruza

Za razliku od pečenja kukuruza na žaru, za ovu metodu treba oguliti klip i skinuti sve svilene pramenove.

2. Stavite ih na vruću tavu od lijevanog željeza

Ključno je koristiti dobru tavu od lijevanog željeza, jer ono zadržava toplinu učinkovitije od standardnog posuđa. Zagrijte veliku tavu od lijevanog željeza na srednje jakoj vatri dok se ne zagrije, što bi trebalo trajati od 3 do 5 minuta i stavite koliko stane klipova.

3. Ispecite

Okrećite kukuruz svakih nekoliko minuta kako biste bili sigurni da je gotov. Na kukuruzu će ostati smeđi tragovi, a kad zrna počnu žutjeti, brzo je vrijeme da ih izvadite, piše Eat This.

4. Začinite maslacem i solju

Kad kukuruz izvadite iz tave, natrljajte ga omekšalim maslacem i začinite sitnom morskom soli, i to je to; u slast!

Hladnjak vam je uvijek pun ostataka hrane koji završe u smeću? Iskoristite ih u kreativnim receptima

Ključne riječi

Komentara 1

RE
reborn
10:23 02.10.2023.

Tko uspije ispeći klip sa slike u tavi tako da bude jestiv za ljude - svaka mu čast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije