Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolekcija koju volim

Neki novi i mračniji Saint Laurent

saint laurent (1)
Arhiva VL
18.05.2013.
u 08:00

Svoju prvu kolekciju za modnu kuću koju je odlučio preimenovati Hedi Slimane ipak je utemeljio na arhivima Yves Saint Laurenta. Inspiraciju je pronašao u kreacijama koje je pokojni dizajner radio za ljubiteljice rocka u ‘70-ima

Rijetko koja revija uzrokuje uzbuđenje koje je okružilo predstavljanje proljetne kolekcije modne kuće Yves Saint Laurent. Hedi Slimane, dizajner koji je preuzeo uzde ovog slavnog francuskog brenda od Stefana Pilatija, već je svojim prvim korakom pokazao kako YSL planira povesti u potpuno novom smjeru. Kad je najavljena promjena imena iz Yves Saint Laurent u Saint Laurent, modni svijet ostao je šokiran - pa uspješnom brendu nikad se ne mijenja ime! No, Slimane je bio odlučan - za njega YSL jednostavno nije bio dovoljno elegantan. Iako je publika nervozno sjedila u isčekivanju ne znajući što će Slimane predstaviti u svojoj prvoj kolekciji, kritičari su u konačnici ipak bili zadovoljni viđenim. Ovaj avangardni dizajner inspiraciju je pronašao u arhivima Saint Laurenta, točnije u hippie kreacijama iz 1970-ih godina. Sam dizajner veliki je ljubitelj glazbe pa ovaj potez možda nije bio toliko iznenađujuć, no šeširi široka oboda, jako uske hlače, savršeno skrojeni sakoi i haljine od šifona bile su doista savršena modna kombinacija za sve ljubitelje glam-rocka, Rolling Stonesa, pariških noćnih klubova i Woodstock ere. Cijela revija ipak je imala nešto mračniji prizvuk no era djece cvijeća, no po tome je Slimane i poznat!     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije