Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nives Čanović:

'Ne volim ljude koji nisu zadovoljni sami sobom i imaju potrebu umanjivati druge'

Nivec Čanović
Foto: Doris Fatur
1/5
17.11.2014.
u 12:46

TV i radijska voditeljica Nives Čanović nikada se ne ustručava isprobati novo. Zato smo je spustili iz etera i stavili pred objektiv modnog fotografa

Nives Čanović, ljepuškasto lice i dražesna osobnost nisu jedine njezine odlike.

Svestrana Nives iza sebe već ima zapažene poslovne poteze. U ugodnom razgovoru otkriva sve o svojim angažmanima, ženskoj ljepoti, svom stilu... Te napominje da jednog dana namjerava imati i djecu.

Kao studentica na Ekonomskom fakultetu radila je u dvije marketinške tvrtke što je bilo zanimljivo iskustvo, a mlada voditeljica okušala se i u glumi. Bila je to uloga medicinske sestre u seriji “Sve će biti dobro“ te uloga razmažene bogatašice u seriji “Dolina sunca“. Radila je i na radiju Antena, posljednje dvije godine radi na Narodnom radiju, a trenutačno vodi kviz “Tko će ga znati“ na RTL televiziji uz već uigran voditeljski par koji čine Ivan Šarić i Marijana Batinić. O tom angažmanu kaže:

– Vrlo sam zadovoljna. Lijepo je biti dio uigranog i zabavnog tima, našli smo se na istoj valnoj duljini pa se snimanjima veselim. Format je brz i zanimljiv.

Foto: Doris Fatur

Foto: Doris Fatur

Sve što radi Nives radi s ljubavlju, a za glumu kaže da je kompleksna, zahtjevna i privlačna.

– Zarazna je. Volim kameru, ali ipak bih radio izdvojila kao medij u kojem najviše uživam. Samo te „gumbić“ dijeli od toga što će otići u eter pa čovjek mora imati nešto pametno reći.

Ima li neostvarenih želja u karijeri?

– Zanima me svijet oko mene, uvijek me nešto novo oduševi makar ne zadrži dugo moju pozornost. Uvijek nastojim biti što bolja u onome što radim. Da, sigurno bih probala i nešto novo.

Trema joj nije problem. Spontana je i prirodna pa tremu okrene u svoju korist, da je motivira, a ne paralizira.

– Dobar voditelj mora prvo pažljivo slušati sugovornika jer, ako ne pratiš što se događa, može ti promaknuti nešto zanimljivo, nešto od čega može nastati zanimljiva priča, dobar intervju. Mora se jako brzo razmišljati, biti koncentriran na ono što se radi i imati dobru opću kulturu – kaže lijepa voditeljica.

Vrlo je temeljita i voli da na poslu sve bude u najboljem redu, zbog čega i dolazi dva sata prije radijske smjene da pogleda novosti, miksa glazbu, popije kavu s producenticom pa da prođu zadane teme, osjeti kako ljudi dišu taj dan. A nakon toga je četiri sata nema ni za koga osim za slušatelje.

No koliko god voli posao i uživa u njemu, cijeni i svoje slobodno vrijeme kad se može opustiti uz prijatelje i obitelj.

Foto: Doris Fatur

Foto: Doris Fatur

– Šetam psa, pijem kavu, obožavam ići u kino, kazalište, na večere. Volim ponekad i “zaružiti” makar s godinama sve rjeđe. Sad mi je bitnije da sam odmorna za posao. Kad je čovjek mlađi, onda odmor i uredan način života ne stavlja u prvi plan.

Vitku liniju duguje genima, ali činjenica je i da i stalno nekamo juri, a i dosta se šeće. Kako joj je brat osobni trener, dogovorili su se da će joj složiti program vježbanja, a Nives će ga se probati pridržavati... Jednom.

Nema posebnih rituala za njegu i ljepotu osim što posebno pazi na svoju dugu kosu.

– Njegovana kosa mi je izuzetno važna. Volim kad mi moja frizerka Tina uredi kosu, stavi dobru masku i lijepo je isfenira. Odmah se bolje osjećam! Volim vidjeti njegovanu, sjajnu kosu, a isto tako i lijepu kožu, uredne nokte. Samo šminka i agresivni preparati ne mogu to osigurati. Zbog toga zagovaram što manje agresivnih preparata i što više zdravog načina života, zdrave prehrane, kvalitetnog sna i boravka na svježem zraku.

Nives je vrlo jednostavna osoba. Kod drugih najviše cijeni iskrenost, empatiju, toplinu, kad je netko čovjek u pravom smislu te riječi. Ne voli ljude koji nisu zadovoljni sami sobom te imaju potrebu umanjivati druge.

– Moj se životni moto mijenjao tijekom godina, ali “živi i pusti druge da žive kako žele” moj je evergreen.

Pet najdražih odjevnih predmeta u njezinu ormaru su: sve vrste tenisica, duga vesta, trenirka za slobodno vrijeme, suknja visokog struka i salonke boje kože za finije prilike.

Foto: Doris Fatur

Foto: Doris Fatur

– Najviše kupujem robu hight street brendova. Ne patim na trendove i marke, a udobnost i prirodni materijal su mi prioriteti, pogotovo kako postajem starija. Stil je za mene na neki način ponašanje, možeš imati najskuplje stvari na sebi, ali to neće prikriti ono što nosiš u sebi. Netko nema novca, a i u vreći dobro izgleda, a netko troši bogatstvo na haljine, cipele i torbe, a sve nema baš nikakvog efekta.

Mlada voditeljica ima izrazito zreo i zdrav pogled na svijet i materijalne stvari. Nadamo se da ćemo kao njezini slušatelji i dalje uživati u njezinoj spontanosti i druželjubivosti.

>>Nives Čanović: Mislim da će me majčinstvo potpuno ispuniti i usrećiti

Komentara 1

Avatar Ironman0105
Ironman0105
02:23 18.11.2014.

Potpuno se slazem s naslovom. No s druge strane, nitko ne voli kad netko iz samo sebi znanih razloga od potpuno prosjecne osobe svakodnevnim piskaranjem o istoj od nje pokusava napraviti zvijezdu. Ne znam tko je gdja Canovic, jer od 2001. zivim u Americi. No svakodnevno smo imali clanke o onoj curi iz Zadra koja je bila s Dikanom, I to je bilo jedino sto je napravila. Pa smo imali Ivanisevicevu bivsu zenu I njenog studenta, pa (imamo) Severinu, pa Rozgu, pa Suput, pa Bacic...Niti jedna od spomenutih nije nikada napravila nista dobro po cemu bi bila pamcena, nego naprotiv. A sjecamo li se nasih uciteljica iz Hrvatskog, Matke ili Povijesti? Ucitelja iz srednjih skola? Profesora s faksa? Ne, o njima se ne pise. Oni nisu bitni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije