Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vi pitate

Ne plaćajte odvoz smeća za kuću ako niste dobili rješenje

kontejner01
kontejner01
31.03.2011.
u 09:22

Zanima nas moramo li plaćati taj račun koji se čini poprilično velik s obzirom na to da ne živimo ondje i nemamo smeća?

Pitanje: Na imanju nedaleko od Zagreba na kojem je nekada bila stara kuća sagradili smo novu. Dovršili smo je i pokrili, no daleko smo još od useljenja. Nedavno su nam na našu novu adresu počeli dolaziti računi za odvoz smeća s nekim paušalnim iznosom iako ondje ne živimo, dolazimo tek za vikend uređivati, a čak smo i radove obustavili zbog nedostatka novca. Zanima nas moramo li plaćati taj račun koji se čini poprilično velik s obzirom na to da ne živimo ondje i nemamo smeća?

Odgovor : Ne, nipošto ne trebate plaćati smeće i to najmanje nemojte činiti prema nekoj uplatnici koju su vam dostavili bez rješenja. Možda se uplatnica odnosi na bivši objekt koji je ondje stajao, no čak ni tada to niste dužni platiti jer vi u kući ne živite. Na svaku od tih uplatnica koje su vam došle uložite prigovor i to na temelju Zakona o zbrinjavanju otpada koji jasno navodi kako se obračunava naknada; prema količini otpada, odnosno prema broju članova kućanstva. Ako vam ne uvaže prigovor, proslijedite ga Povjerenstvu za reklamacije nadležnog komunalnog poduzeća, poručuje Tomislav Lončar iz Udruge za zaštitu potrošača Hrvatske.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
09:39 31.03.2011.

A svi znamo kako ta \"povjerenstva\" funkcioniraju -prema \"internim dokumentima\" , u koje naravno nemaš uvid, kao ni u sastav te komisijice za istraživanje ruda&gubljenje vremena..

MI
mica1111
11:34 31.03.2011.

...zašto takve račune uvijek gledamo kao teret i namet,a cigarete,mobitele,npr.ne... ...pa ako ste imali novac za bilo kakvu izgradnju,morate biti svjesni da taj kamion koji odvozi smeće ima troškove,komunalno poduzeće također... ...ja sa zadovoljstvom plaćam sigurno najviše iznose komunalaca u u državi,ali zato živim u najčišćem dijelu zemlje... ...da prošećete cijelim gradom ne bi sakupili pola vrećice smeća oko kanti za smeće...

PR
prepri43
14:04 31.03.2011.

Paušalno plaćanje odvoza smeća je nedopustivo.To nije porez na imovinu već obićna usluga koju obavlja komunalno poduzeće. Uslugu koja nije izvršena nelogično je plaćati.Ali je očito da ima i drukčijih mišljenja,naravno pogrešnih!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije