Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Super korisno

Navigacija vas često iznervira? Koristite ove trikove i lakše se snađite na Google Mapsu

Ilustracija
Pixabay/ilustracija
09.09.2021.
u 07:00

Ima i nekih opcija koje će vam omogućiti da se prisjetite lijepih putovanja i lokacija na kojima ste bili.

Često korištena aplikacija za navigaciju i snalaženje po cestama, Google Maps, mnoge zna koštati živaca jer se nerijetko dogodi da vozača odvede na krivi ili dulji put. Super vijest je da se, uz nekoliko trikova, korištenje može znatno olakšati i sama aplikacija će bolje funkcionirati. 

Kako prenosi The Chive, za početak se malo poigrajte i promijenite ikonicu strelice u jedan od automobila. Samo kliknite na nju i pojavit će vam se sve opcije.

Foto: Google Maps Screenshot/The Chive

Ako ste na nekoj lokaciji prvi put i pronašli ste savršeno mjesto za parking, spremite ga u aplikaciji kako idući put, kada se nađete na tom mjestu, ne biste lutali i puno vremena potrošili na traženje novog parkinga. Odaberite opciju Set as parking location.

Foto: Google Maps Screenshot/The Chive

Stigli ste na odredište, a za nekoliko sati ili dana dolaze vaši prijatelji? Podijelite s njima lokaciju kako bi se što lakše snašli na putovanju do vas.

Foto: Google Maps Screenshot/The Chive

Kako ne biste ovisili o internetu i signalu, prije putovanja skinite kartu na uređaj klikom na Download.

Foto: Google Maps Screenshot/The Chive

Kada se vratite s još jednog putovanja, klikom na Explore your timeline možete vidjeti sve rute kojima ste prolazili i tako se prisjetiti lijepih uspomena.

Foto: Google Maps Screenshot/The Chive

Ako ste pronašli odličan restoran, odmorište, neku lijepu lokaciju - spremite ih. Opcija Favourites i Starred Places poslužit će vam na idućem izletu, a u opciju Want to go spremite sve što ste htjeli posjetiti, ali niste stigli.

Foto: Google Maps Screenshot/The Chive

Sjedite li često prekriženih nogu? Mogli biste imati brojne zdravstvene probleme.

Nakon udara na opskrbljivače: Hoćemo li plaćati skuplje račune za električnu energiju?

Ilustracija
1/2
Ključne riječi

Komentara 2

NO
No1
20:09 13.09.2021.

I, onda instaliras Osmand i nemas problema.

Avatar Oneill
Oneill
08:40 09.09.2021.

Putujemo puno u Hrvatckoj katastrofa radovi se neprijavljuju na vreme kao sve ostalo toje naše maslo haljkavost što košta nas puno vremena i novaca ludog traženja dok doďeš na cilj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije