Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
halo, doktore!

'Nakon operacije maternice moja majka se ponaša nerazumno, više spava i umorna je'

Muškarac u stanu
Foto: Shutterstock
19.11.2014.
u 11:39

Naši liječnici savjetuju kako čuvati zdravlje, liječiti se, olakšati tegobe...Posjetite internetsku stranicu ordinacije i postavite pitanje liječnicima: www.ordinacija.hr/halo-doktore

P: Moja majka ima 51 godinu. Prije otprilike pet godina imala je operaciju maternice (u pitanju je bio miom) na kojoj je ona izvađena, a jajnici ne. Od tada nema menstruaciju, ali mi se čini da se njezino psihičko stanje dosta promijenilo. Često mijenja raspoloženja, nekada se ponaša nerazumno i u zadnje vrijeme spava mnogo više, kao da je konstantno umorna. Mnogo se znoji, a i dobila je na težini. Mislila sam da je to samo faza, ali već dosta dugo traje. Molila bih da mi kažete je li to nešto ozbiljno?

O: S obzirom na majčinu dob, moguće je da su već nastupile hormonske promjene tipične za perimenopauzalno i menopauzalno razdoblje. Savjetujem da napravi ginekološki pregled i ultrazvuk te, po potrebi, odredi hormone iz krvi. Ako su tegobe jako izražene, kad se napravi detaljan pregled, može se uvesti hormonsko nadomjesno liječenje. Svakako treba napraviti i hormone štitnjače, jer i poremećaj rada štitnjače može izazvati smetnje koje navodite.

>>'Imam miome, ali zadnjih godinu dana i jako obilne mjesečnice. Što mi je činiti?'

>>Za neugodno pečenje jezika 'krivci' bakterije, gljivice ili stres

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije