Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čista divota

Na vrhu naše liste: Karmela Vukov Colić ima recept za pitu od borovnica u koju se zaljubljujete odmah!

Privatni album
16.07.2022.
u 08:51

Ako još niste upoznati s receptima nekad omiljene voditeljice jutarnjeg programa HRT-a krajnje je vrijeme da otkrijete zašto je njezina prva kuharica pod nazivom "Kuhinja života" planula u rekordnom roku.

"Kuhinja života" je knjiga domaćih recepata spremljenih s domaćim namirnicama. Nema chia sjemenki, quinoje, seitana... samo domaće povrće i voće, meso, riba... U posljednje vrijeme ima dosta kuharica koje promoviraju drukčije načine prehrane (koje ja isto volim!), ali onih tradicionalnih, u kojima možete naći dobar recept za sarmu, primjerice, stvarno nema. Mislim da je to tajna  uspjeha "Kuhinje života". Nova kuharica, koja bi do kraja godine trebala izići iz tiska, zvat će se „Dolce vita“ i ostat će na tom tragu – obične, svakodnevne namirnice, a jela spremljena u kratkom vremenu. Primijetila sam, naime, da i sama većinu tjedna kuham brza jela i pomislila – pa zašto ih ne složiti u knjigu da svima budu dostupna. "Dolce vita" promovira užitak u životu i gastronomiji, sabire recepte čija vam priprema ostavlja vremena i za druge užitke, kaže Karmela Vukov Colić. 

Foto: Privatni album

Pita s borovnicama

Za tijesto:

300 g brašna

250 g hladnog maslaca

3 žumanjka

3 žlice kiselog vrhnja

3 žlice šećera

prstohvat soli

malo ruma

naribana limunova korica

Priprema:

Zamijesite tijesto, podijelite ga na 2 dijela, omotajte svaki prozirnom folijom i stavite u hladnjak na 1 sat. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Lim dimenzija 25 X 35 cm namastite i pobrašnite pa po njemu rasporedite 1 komad tijesta (razvaljanog). Nabockajte vilicom i pecite 10 minuta.

Za nadjev:

500 g borovnica

3-5 žlica šećera

1 vanilin šećer

1 žličica cimeta

krušne mrvice

Priprema:

Borovnice pomiješajte sa šećerima i cimetom. Na polupečenu koru stavite 3 žlice krušnih mrvica pa na njih borovnice. Pospite odozgo s još 1 žlicom mrvica i prekrijte drugim komadom tijesta. Nabockajte vilicom. Pecite 25-30 minuta. Potpuno ohladite pa režite na kocke.

Foto: Privatni album

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije