Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETRINJA

Na polnoćku u sv. Lovru pješice uz pjesmu, besplatno kuhano vino

Božić
Foto: Antun Petračić
1/5
25.12.2014.
u 10:09

Opet su jučer do polnoćke mnoge kuće i stanove obišle dvije skupine Petrinjskih betlemaša, kostimirani čestitari Božića koji ovu tradiciju obnašaju samo na Badnjak

U prepunoj župnoj crkvi sv. Lovre i s mnogo vjernika ispred nje, noćas je svetu misu polnoćku predvodio župnik, prečasni Josip Samaržija, uz trajnog đakona Vjekoslava Uvalića. Tijekom večeri ispred župne crkve za puno gledatelja članovi Marijine legije izveli su Svetu noć, uprizorenje rođenja Isusa Krista.

U glazbeno-scenskoj priredbi sudjelovalo je 80 izvođača, Svetu obitelj uz žive jaslice predstavljali su Dario Marković, Klara Radošević i četveromjesečni Karlo Mijatović, uloge Sveta tri kralja podijelili Kristijan Iđaković, Matija Kovač i Bruno Marjanović, a u glazbenom programu vrlo uspjele izvedbe, već četvrti Badnjak u okruženju crkve, nastupio je novoosnovani bend Kraljica od Sabe. Sinoć je tradicionalno na polnoćku s kraja Nove ceste (Gajeve ulice) uz pjesmu i svirku dopješačila velika skupina građana iz sjevernog dijela Petrinje, a prvi put kroz Kanižu (Gupčevu ulicu) slično je prošla grupa Petrinjaca iz zapadnog područja grada.

Dvije glazbe zajednički su domaće božićne napjeve predvodile uz paviljon u gradskom parku, u kojem je sinoć Grad Petrinja besplatno častio sa stotinu litara kuhanog vina. Opet su jučer do polnoćke mnoge kuće i stanove obišle dvije skupine Petrinjskih betlemaša, kostimirani čestitari Božića koji ovu tradiciju obnašaju samo na Badnjak. Tijekom dana gradonačelnik Darinko Dumbović i njegov zamjenik Branimir Bešlić darivali su paketima hrane 15 obitelji socijalnih potreba.

Jutros oko 3 sata u teškoj prometnoj nesreći u Vatrogasnoj ulici smrtno je stradao suvozač u Golfu, kojim je upravljao 18- godišnji mladić. Automobil je udario u stupa javne rasvjete, a službujući vatrogasci iz nedaleke JVP intervenirali su rezanjem lima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije