Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neobičan ljubimac

Muškarac ima krokodila za ljubimca: 'On spava u mom krevetu i voli se maziti. To je kao da imam psa'

Jonathan Temminckii Morelett
15.03.2023.
u 09:30

29-godišnji Jonathan iz Meksika za kućnog ljubimca ima krokodila koji slobodno šeće po kući, voli se maziti i ležati na sofama.

Krokodili obično imaju zastrašujuću reputaciju, a mnogi u divljini poznati su po svojoj agresivnoj naravi i sklonosti da rado jedu sve što im se nađe na putu, uključujući i ljude. 29-godišnji Jonathan kaže da se njegov kućni ljubimac, krokodil Gamora, ponaša poput psa i da joj je dopušteno lutati kućom do mile volje, prenosi Mirror.

Ljudi putem interneta pokazali kako izgleda rad od kuće s ljubimcima:

1/12

Jonathan i Gamora žive u San Luis Potosi u Meksiku, a Gamora je slobodna hodati po kući gdje god i kad to želi. Voli provoditi vrijeme ležeći na foteljama ili se uvuče Jonathanu u krevet. Zna se penjati po stepenicama, a ima i jezero ispred kuće u koje odlazi kad poželi. Jonathan kaže da je vrlo malo slučajeva krokodila koji se mogu tako dobro prilagoditi životu u kući kao ona: „Činjenica da je za svoju vrstu ona tako poslušan primjerak da vam dopušta da je nosite i budete blizu nje, bez ljutnje i nervoze, je iznenađujuća“.

Jonathan je svoju neobičnu ljubimicu nazvao Gamora, prema liku iz Čuvara galaksije, jer je, kad ju je kupio, bila mala, zelena i agresivna životinja. Dodaje: „Vrsta kojoj ona pripada poznata je po agresivnosti koju pokazuje u divljini, a njoj je, naprotiv, njezin karakter čak omogućio da kao model sudjeluje u spotovima i foto snimanjima“. Gamora nije jedini četveronožni član ove obitelji, društvo joj prave dvije čivave te nekoliko kornjača i aligatora.

Briga o grabežljivcu nije nimalo laka, a osim u krevetu svog vlasnika, Gamora također uživa u zdravoj prehrani koja se sastoji od zečeva, štakora, govedine, piletine i nekih rakova koji se moraju kupiti u mrjestilištima. Jonathan također mora kontrolirati temperaturu u svom domu kako bi Gamora bila u ispravnom okruženju. „Čim se probudim, odem provjeriti na digitalnom termostatu je li temperatura mjesta u redu - obično su prostorije malo hladne, ali to je nešto što se popravim jednostavnim uključivanjem grijača“.

Nakon provjeravanja temperature, Jonathan se baca na pranje filtera koje je važno svakodnevno prati jer je Gamora velika životinja čija je hrana puna kostiju i masnoće pa je potrebno izbjeći prljanje vode. Nakon pranja filtera, Jonathan mora provjeriti i očistiti ribnjak, dok se Gamora sunča pored njega.

Jonathan ima i djevojku koje se vrlo brzo prilagodila na Gamoru. „Iako se možda ne čini tako, ona je gmaz koji u određenoj mjeri voli pažnju, a činjenica da i moja djevojka ima gmazove kao kućne ljubimce puno je pomogla u njihovom zbližavanju“, dodaje Jonathan.

Nemojte im ju davati: Ove ljudske namirnice opasne su za kućne ljubimce!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije